Μονογράφονται οι συμβάσεις παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

0
50

«Πόλεμο στο Κεφάλαιο» ξεκίνησε η κυβέρνηση παραχωρώντας θαλάσσια οικόπεδα για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις «αντικαπταλιστικές» πολυεθνικές της EXXON, της TOTAL και της REPSOL. To οικόπεδο της Κρήτης που μάλλον έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάει κατά 80% στα ξένα χέρια…

«Υπενθυμίζεται ότι για τις περιοχές της Κρήτης έχει επιλεγεί η Κοινοπραξία Total (40%, διαχειριστής), ExxonMobil (40%) και ΕΛΠΕ (20%), ενώ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο τα ΕΛΠΕ (100%)».

Το Δημόσιο θα λαμβάνει 20% από τα κέρδη …λες και δεν υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να εξαερωθούν στα λογιστικά τα όποια κέρδη μέσω τριγωνικών συναλλαγών σε πονηρές offshore.

Οι Δυτικές Πετρελαϊκές εμφανίζουν ασήμαντα κέρδη της τάξης του επί του τζίρου ενώ οι πετρελαϊκές υπό κρατικό έλεγχο από τον «δικτάτορα» Πούτιν εμφανίζουν κέρδη πολλαπλάσια σε σύγκριση με αυτά της Δύσης και μάλιστα με πολλαπλάσιο αριθμό απασχολούμενων.

Αλλά είπαμε… Ανήκουμε στη Δύση…

Μην γίνουμε και Βενεζουέλα και καταντήσουμε να πληρώνουμε …1 cent για κάθε λίτρο Βενζίνης …αντί για 160 cent που πληρώνουμε τώρα…

https://www.zougla.gr/money/agores/article/monografonte-avrio-i-simvasis-paraxorisis-erevnas-ke-ekmetalefsis-idrogonan8rakon
Πηγή: zougla.gr

Μονογραφηθηκαν Πέμπτη οι συμβάσεις παραχώρησης για τα δυο θαλάσσια “οικόπεδα” νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και για το θαλάσσιο μπλοκ 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τα θαλάσσια “οικόπεδα” μονογραφηθηκαν την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν επιλεχθεί.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ