2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐα: Τα θέματα επί τάπητος

0
36
Στον δρόμο της ανάπτυξης, αναζητώντας αποτελεσματικότητα, εισέρχεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος αύριο, μαζί με την «Πελοπόννησο», υπουργεία και πλειάδα θεσμικών και παραγωγικών φορέων, πραγματοποιεί στην Κάτω Αχαΐα το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Θα ξεκινήσει στις 9.30π.μ. και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 4.30 μ.μ τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Αρχικά θα μιλήσουν ο δήμαρχος Χ. Νικολάου, ο περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτης και ο γγ υποδομών Γ. Δέδες, με πρώτη ενότητα αυτή των έργων υποδομής, τις προοπτικές και τις προκλήσεις.
Έμφαση θα δοθεί στον περιφερειακό δρόμο Κ. Αχαΐας-Αράξου, στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου, στη διάβρωση των ακτών, στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, στην υδροδότηση του Λαρίσου και στο αεροδρόμιο Αράξου, ως μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας.
Αναφορές θα γίνουν σε νέα έργα υποδομών, επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα αρχαιολογικά ευρήματα και τους επισκέψιμους χώρους, στον αθλητισμό και στο Εθνικό πάρκο υγρότοπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Η δεύτερη ενότητα, είναι ταυτισμένη με το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, δηλαδή την αγροτική ανάπτυξη και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για την άρδευση, τη δημοπράτηση διωρύγων, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, τις επενδύσεις, την παραγωγή, μεταποίηση και τυποποίηση, την αλιεία, το καταφύγιο Αλυκών και το ιχθυοτροφείο Πάππα κ.ά.
Παρεμβάσεις θα γίνουν από αχαιούς βουλευτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ