Νεοχώρι: Απελπισµένοι οι κτηνοτρόφοι από την τιµή του γάλακτος

0
68

Aβέβαιο βλέπει το µέλλον της κτηνοτροφίας στην περιοχή ο κτηνοτρόφος, Γιάννης Κατσούλας, που δραστηριοποιείται στο Νεοχώρι.

Ο κ. Κατσούλας είναι ένας από τους µεγαλύτερους παραγωγούς γάλακτος στην περιοχή αλλά είναι απαισιόδοξος µετά την τελευταία µείωση στην τιµή του γάλακτος. Σύµφωνα µε τον ίδιο, φέτος η γαλακτοβιοµηχανία «Ήπειρος», που συγκεντρώνει γάλα από την περιοχή κατέβασε την τιµή κατά 0,04 ευρώ/κιλό, που για τους κτηνοτρόφους σηµαίνει απώλεια εσόδων στο σύνολο της παραγωγής.
Την τελευταία 5ετία η τιµή του γάλακτος έχει µειωθεί κατά 0,12 ευρώ. Ωστόσο, όπως υπογραµµίζει ο κ. Κατσούλας, οι παραγωγοί προτιµούν την συγκεκριµένη εταιρεία, δεδοµένου ότι είναι φερέγγυα και τυπική στις πληρωµές της, σε αντίθεση µε άλλες που ναι µεν δίνουν καλύτερη τιµή, αλλά καθυστερούν τις πληρωµές. Έτσι για τους κτηνοτρόφους είναι «µπρος γκρεµός και πίσω ρέµα».
Οι περισσότεροι φυσικά παραµένουν στην εταιρεία προτιµώντας να πάρουν λιγότερα χρήµατα αλλά στο χέρι. Ο κ. Κατσούλας θεωρεί ότι πρέπει να παρέµβει η Πολιτεία και να ορίσει µια κατώτερη τιµή.

aixmi-news.gr

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ