Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί πληρώνουν ΦΠΑ μόνο τα έντυπα ΜΜΕ;

0
63

«ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ»

Το άλυτο θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις απασχόλησε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής παραθέτει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ημερήσιων Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Α.) με την οποία ασκείται έντονη κριτική στην Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η ΕΙΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευσή της για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Ecofin της 13ης Ιουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. «Παρά την κρίση που μαστίζει τον χώρο των εκδόσεων και τον Τύπο ειδικότερα και παρά τις θετικές τοποθετήσεις πολλών κρατών-μελών, η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή και την παραπομπή του θέματος στις καλένδες», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ένωση και καταλήγει:

«Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για τον Τύπο μόνο στα λόγια, ενώ γνωρίζουν ότι, στην εποχή των ψευδών ειδήσεων και της επικίνδυνης ελαφρότητας του διαδικτύου, ο Τύπος αποτελεί τη μοναδική πηγή αξιόπιστης και ποιοτικής ενημέρωσης και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι τα ακόλουθα:

1. Γιατί καθυστερείτε να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας στο θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις;

2. Γιατί αδρανείτε, παρά την κρίση που μαστίζει τον χώρο των εκδόσεων και τον Τύπο ειδικότερα και παρά τις θετικές τοποθετήσεις πολλών κρατών-μελών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ