Δυτική Ελλάδα:Ετοιμάζει άσους ο Κ. Μητσοτάκης για τις τοπικές εκλογές-Η Περιφέρεια και η Πάτρα

0
85
Αποφασιστικές κινήσεις δρομολογούνται μέσα στις επόμενες ημέρες από τον Κυριάκο Μητοστάκη στα εκλογικά μέτωπα της Δυτικής Ελλάδας.
Οπως είχαμε γράψει πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιμετωπίζει τις εκλογές με πολύ υψηλή φιλοδοξία, κάτι που χαρακτηρίζει το σύνολο των κινήσεών του.
«Δώστε μου ονόματα» ήταν η λιτή αλλά απαιτητική εντολή που έδωσε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του. Και φέρεται ότι σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις, πράγματι πήρε προτάσεις με ηχηρό εκτόπισμα. Οι διεργασίες αυτές είναι ανεξάρτητες από τη διαβούλευση που έγινε την Παρασκευή σε επίπεδο ΝΟΔΕ Αχαΐας, μια διαβούλευση η οποία κινήθηκε, πάντως, σε προβλέψιμα επίπεδα.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει στην περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι η αναμέτρηση εκεί είναι πολιτική και το αποτέλεσμα θα μετρήσει «κεντρικά» στις εντυπώσεις των δύο εκλογικών Κυριακών του Μαϊου. Ετσι, δρομολογήθηκε ένας σοβαρός διερευνητικός κύκλος, με τον σκοπό να βγει αποτέλεσμα που θα προκαλέσει αίσθηση. Στον τομέα αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες μια κινητικότητα, με βολιδοσκόπηση αιχμής.
Ο ΔΗΜΟΣ
Στην περίπτωση του Δήμου Πατρέων, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι προφανές ότι η αναμέτρηση έχει κυρίως αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, και πάντως δεν προσφέρεται ως διπολική υπόθεση με κεντρικό πολιτικό ενδιαφέρον.
Η ΝΔ προφανώς δεν εγκρίνει την πολιτεία Πελετίδη, αλλά φαίνεται ότι την ενδιαφέρει περισσότερο μια τοπική απάντηση, προϊόν ζυμώσεων και συνεργασιών, παρά μια «δική της» ανοιχτά κομματική λύση, την οποία, και αν διέθετε, δεν θα την εμφάνιζε πανηγυρικά για να μην προκαλέσει τις γνωστές παραδοσιακές αντισυσπειρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να κλείσει μέτωπα με τις κατάλληλες απαντήσεις, οι οποίες θα είναι εφάμιλλες των προδιαγραφών του κόμματος, το οποίο στοχεύει να βγει «στη στροφή» του νέου έτους ως ηγεμονική αλλά και ανανεωτική πολιτική δύναμη για τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ