Αρχική Αθλητισμός Στην τελική ευθεία για το Run Greece Πάτρας 2018!

Στην τελική ευθεία για το Run Greece Πάτρας 2018!

0
55

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου

Στη Στοά Αργύρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20-9 η προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου για τη φετινή διοργάνωση του Run Greece της Πάτρας που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Τζελάτης ανέφερε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο οι συμμετοχές του αυξάνονται εντυπωσιακά, τρανή απόδειξη αυτής της γιγάντωσης του. Ο φετινός στόχος είναι οι 5.400 συμμετοχές και αναλύονται σε 800 στον αγώνα των 10.000μ, 3.800 για τον αγώνα των 5.000μ και άλλες 800 για τον αγώνα των μικρών παιδιών. Ευχαρίστησε για τη στήριξη του αγώνα τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενισχύει οικονομικά το γεγονός, όσο και τον Δήμο Πατρέων που συνεισφέρει οργανωτικά την εκδήλωση και ιδιαίτερα την Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND που χωρίς τη συμμετοχή της χορηγικά θα ήταν πολύ δύσκολη έως αδύνατη η διοργάνωση του Αγώνα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα αφού αφενός η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ συγκεντρώνει τρόφιμα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά και στη χρηματική προσφορά της WIND στον Κοινωνικό Τομέα της πόλης μας. Ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους τοπικούς φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και υπηρεσίες που κάθε χρόνο η παρουσία και η συνεισφορά τους δημιουργεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τέλος είπε ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα για την Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις άρτιες αθλητικές διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ και ειδικότερα για το RUN GREECE το οποίο δίνει την ευκαιρία στο λαό της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών να βγουν στους δρόμους και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η περιφέρεια στήριξε όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο γεγονός και το ίδιο θα πράξει και τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Τάκης Πετρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη της άσκησης και της συμμετοχής σε τέτοια γεγονότα, συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ για τις επιτυχημένες διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε τα οφέλη του Αθλητισμού για τη Νεολαία και τη Λαϊκή οικογένεια.

Ο εκπρόσωπος της WIND κ. Γεώργιος Κάτσικας δήλωσε ότι η εταιρία είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την απήχηση της σειράς αγώνων RUN GREECE στην ελληνική κοινωνία αλλά και από την φιλανθρωπική δράση που συνδυάζεται με την ευκαιρία αυτού του δρομικού γεγονότος. Η εταιρία μπαίνει σε μια νέα τεχνολογική ανάπτυξη και προσφορά υπηρεσιών στους πελάτες της κάτι το οποίο ταιριάζει και με την ανάπτυξη και εξάπλωση του δρομικού κινήματος.

Η κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας εξήρε την αξία του αγώνα και το μέγεθος του και τόνισε ότι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας είναι αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις και ευελπιστεί πολλοί συμπολίτες μας να πάρουν μέρος και στον Ημιμαραθώνιο της πόλης στη μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου στις 21 Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαροκόπος Αντώνης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών που αποτελεί κορυφαία προσφορά στον συνάνθρωπο χαρίζοντας με απλό και ανώδυνο τρόπο ελπίδα και ζωή. Με συμπόρευση και συνεργασία είναι δυνατή η συνέχιση της προσπάθειας δημιουργίας μίας ευρείας εθνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών μυελού των οστών μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ έχει εντάξει δράσεις με σκοπό τη διάδοση και τη προώθηση της δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων.

Αποτελεί μοναδική ευκαιρία μέσω της διοργάνωσης σημαντικών αθλητικών γεγονότων να έρθουν σε επαφή οι πολίτες με το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών και να συνεισφέρουν έμπρακτα.  

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα κ. Δημήτρης Ορφανόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα και αναλυτικά στα στοιχεία του αγώνα, που ένα από αυτά είναι ότι έχει και χαρακτήρα πρόκρισης για τον αγώνα των 5.000μ, ο οποίος και δίνει τη δυνατότητα σε 10 άνδρες και 10 γυναίκες από την περιφέρεια μας, τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στον τελικό των 3.000μ (με ιδιαίτερα φιλανθρωπικά στοιχεία) στα πλαίσια των αγώνων του φετινού Μαραθωνίου στην Αθήνα

Εκπροσωπώντας τους αθλητές η Νίκη Ανδριοπούλου, αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών και της Ντίνας Μπορνιβέλλι και ο Αουρέλ Γιούρα, αθλητής του Σωματείου Έσπερος 2004 και του Νίκου Κουβαρά, που ευχήθηκαν ο καιρός την ημέρα του αγώνα να είναι σύμμαχος των δρομέων και οι συμμετέχοντες να χαρούν πραγματικά τη συμμετοχή τους, σε έναν Αγώνα υψηλού επιπέδου, καλώντας τους Πατρινούς να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν μαζικά τους Αγώνες του RunGreece Patras 2018.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε τέλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελική ευθεία για το Run Greece Πάτρας 2018!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ