Νικολόπουλος:Εθνική πρόκληση…προχωράνε σε πλειστηριασμούς  για να πληρώσουν τις λιμουζίνες και τους αυξημένους μισθούς

0
124

Ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος στον Υπουργό Οικονομίας και στον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και για αυξήσεις εκτός πραγματικότητας στα στελέχη της τράπεζας.

Σε μια εποχή που οι τράπεζες προχωράνε σε πλειστηριασμούς ακινήτων φτωχών πολιτών είναι, το ελάχιστο, πρόκληση, τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων της διοίκησης και για διπλασιασμούς στους μισθούς των στελεχών της.

Ανέφερε στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος:

«Σε μια εποχή που τρομοκρατημένοι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανησυχούν αν αύριο θα βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες και αν αυτοί και οι οικογένειές τους θα μείνουν στον δρόμο, η Εθνική Τράπεζα βάλθηκε να μετονομαστεί σε Εθνική Πρόκληση. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τις ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας να αποκτήσει δυο θωρακισμένα αυτοκίνητα αξίας 630.000€, ένα για τον Πρόεδρο και έναν για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας και, εκτός αυτού, να προχωρήσουν σε σκανδαλώδεις αυξήσεις για τους διοικητές και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτής.

Όπως δημοσιοποίησε η REAL NEWS στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, και όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η Εθνική Τράπεζα (με βάση το δημοσίευμα), η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε αγορά δυο υπερπολυτελών θωρακισμένων αυτοκινήτων αξίας 630.000€, προς αντικατάσταση των δυο αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν έως πρόσφατα ο Προέδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος αυτής. 630.000€ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που ο Ελληνικός λαός με απίστευτες θυσίες κατέβαλε. 630.000€ που θα τα αναζητήσει η Εθνική τράπεζα από τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας μερικών μεροκαματιάρηδων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να αποπληρώσουν τα δάνειά τους προς αυτήν. Θα τους πάρει το σπίτι δηλαδή για να πληρώσει τις λιμουζίνες του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το σκάνδαλο, διαβάζουμε και πάλι στην εφημερίδα REAL NEWS, στις 16/9/2018 ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να δώσει διπλάσιες αμοιβές στον «εαυτό» του και ταυτόχρονα να αυξήσει κατά 10% τις αμοιβές στα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας. Προφανώς η Διοίκηση της τράπεζας σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τις νέες θωρακισμένες λιμουζίνες των 630.000€ και ταυτόχρονα να λαμβάνει τόσο «χαμηλές» αμοιβές, οπότε σκέφτηκε να τις αναπροσαρμόσει όπως έπραξε και με τις λιμουζίνες της διοίκησης.» 

Και με την ερώτησή του υπέβαλε τα ακόλουθα ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς:

 

«Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι ποσό δαπανήθηκε από την Εθνική Τράπεζα για την αγορά νέων θωρακισμένων αυτοκινήτων για την διοίκηση της τράπεζας.
  2. Να δοθεί λεπτομερής εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η αντικατάσταση των αυτοκινήτων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας.
  3. Να μας δοθεί εξήγηση για ποιο λόγο τα παλαιά αυτοκίνητα δεν ήταν δυνατόν να επιδιορθωθούν και κρίθηκε ως συμφερότερη η αγορά νέων αυτοκινήτων.
  4. Ως βασικός μέτοχος είναι ενήμερος ο Υπουργός για το ύψος των αμοιβών του Προέδρου κ Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΕ;
  5. Εχει εγκρίνει ο Υπουργός τις αμοιβές των μελών του ΔΣ;
  6. Δόθηκαν οι αναφερόμενες στο δημοσίευμα της REAL NEWS αυξήσεις στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και αν ναι με ποια αιτιολογία;»

 

Σχετική δήλωση On camera: Εθνική τράπεζα…Κάνουν πλειστηριασμούς για να πληρώσουν λιμουζίνες & αυξημένους μισθούς  https://youtu.be/L6DLVUT63x4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ