ΑΣΕΠ: Τα ”κλειδιά” στην Ανεξάρτητη Αρχή για 7.500 + 4.000 προσλήψεις

0
65
Πώς και γιατί δημιουργεί νέες ευκαιρίες το ”1:1” – Σημαντικό ”βήμα” διορισμού, ποιες κατηγορίες ευνοούνται

Άμεσα εκκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά 7.500μόνιμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και των προγραμμάτων «Βοήθειας στο Σπίτι».

Αυτό δήλωνε, μεταξύ άλλων, στην χθεσινή  ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως έχει γράψει το workenter, σε πρώτο χρόνο αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης για 3.000 μόνιμες προσλήψεις για το  «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ σε δεύτερο χρόνο, καταγράφονται τα αιτήματα για 4.500 και 4.000 θέσεις που ”ανοίγουν” σε Ειδική Αγωγή και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, αντίστοιχα.

Σημαντικό: Οι προκηρύξεις δεν θα προβλέπουν πρόσθετα ειδικά προσόντα, τέτοια που να αποτρέπουν την ευρεία συμμετοχή των υποψηφίων και παράλληλα, προκύπτει σημαντική πριμοδότηση στην εμπειρία υπηρετούντων -κατά το παρελθόν- σε αυτές τις υπηρεσίες.

(1) «Βοήθεια στο Σπίτι»

Χαρακτηριστική είναι η ”σύμπραξη” ΚΕΔΕ και του σωματείου των υπηρετούντων, που προέκυψε κατά την χθεσινή συνάντηση (18/9), στο αίτημα νομοθετικής ρύθμισης για την αναγνώριση των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα προκήρυξη δεν θα πρέπει να αποθαρρύνονται οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν ειδική εμπειρία, καθώς θα μοιραστούν έναν σημαντικό αριθμό θέσεων, με μοριοδότηση κοντά στα 7 μόρια ανά μήνα.

(2) 4.000 προσλήψεις σε Παιδικούς Σταθμούς

Το καθεστώς προτεραιότητας ισχύει και για τον επερχόμενο διαγωνισμό 4.000 θέσεων εργασίας σε παιδικούς σταθμούς. Η προκήρυξη, εκτός απροόπτου, παίρνει σειρά μετά την ολοκλήρωση του αιτήματος για το ”Βοήθεια στο Σπίτι”.

Σημειώστε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τους δυο μεγάλους διαγωνισμούς, που αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ συμμετοχής υποψηφίων:

  • Τα επίσημα αιτήματα για την διενέργεια των διαγωνισμών αναμένονται στο ΑΣΕΠ περί τα τέλη Οκτωβρίου
  • Τα αιτήματα θα συνοδεύονται με κατανομή θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα
  • Το ΑΣΕΠ έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην υλοποίηση των δύο διαγωνισμών
  • Οι θέσεις θα αφορούν προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ
  • Προβλέπονται θέσεις σε όλη την χώρα

(3) Προσλήψεις 4.000 στην Ειδική Αγωγή – Προσόντα και δικαιολογητικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε συνολικά σε ένα ”μπουκέτο” 7.500 θέσεων σε ”Βοήθεια στο σπίτι” και Ειδική Αγωγή αντίστοιχα, κάτι που ενδεχομένως τοποθετεί την έκδοση της προκήρυξης για τους παιδικούς σταθμούς αργότερα.

Τα κριτήρια που ”ξεκλειδώνουν” τον διορισμό στην Ειδική Αγωγή:

Προσόντα Δικαιολογητικά
Πτυχίο ΑΕΙ Φωτοτυπία ταυτότητας
Ηλικία Υπεύθυνη δήλωση
Χρόνος ανεργίας Αντίγραφο τίτλου σπουδών
Εμπειρία Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
Αριθμός ανήλικων τέκνων Βεβαίωση ΟΑΕΔ
Εντοπιότητα (όπου προβλέπεται) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Βεβαίωση εμπειρίας

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ