Πώς το Μαρκάτο μπορεί να γίνει το… Μοναστηράκι της Πάτρας; Τα αρώματα, τα χρώματα και οι γεύσεις μιας ξεχωριστής συνοικίας…

0
46

Θα μπορούσε το Μαρκάτο να αποτελέσει το Μοναστηράκι της Πάτρας; Η απάντηση από όσους γνωρίζουν κι έχουν αισθανθεί απο το παρελθόν το μοναδικό άρωμα της συγκεκριμένης γειτονιάς στο κέντρο της Πάτρας είναι θετική. Αρκεί να υπάρξει όραμα και πρωτοβουλία.

Σήμερα στην περιοχή δραστηριοποιούνται περίπου 28 επιχείρησεις. Μια προς μια διατηρούν το χρώμα, το άρωμα κι άλλες τη γεύση μιας ιδιαίτερης εποχής. Άλλες νεότερες έχουν ενταχθεί ομαλά στο ξεχωριστό περιβάλλον της συνοικίας.

“η παλιά και ιστορκή περιοχή με την ονομασία Μαρκάτο δεν έτυχε της αντίστοιχης θαλπωρής και προστασίας από καμμία Δημοτική αρχή. είναι χώρος παραδοσιακής δημιουργίας και τουριστικής προσέλκυσης. θα ήταν δυνατόν να συγκεντρώσει πλήθος παραδοσιακών επαγγελμάτων που είναι διάσπαρτα στην πόλη και πολλά χωρίς επαγγελματική στέγη” επισημαίνει στην διαδικτυακή του ανάρτηση ο Θανάσης Κούστας και για του λόγου το αληθές επισυνάπτει και το σχετικό φωτογραφικό υλικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ