Πάτρα και Ερύμανθος εκφράζουν άρνηση και επιφύλαξη για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ

0
62
Την γνώμη δύο Δημάρχων της Αχαΐας, των Κώστα Πελετίδη (Πατρέων) και Θάνου Καρπή (Ερύμανθου) ζήτησε η «Π» με αφορμή την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
ΠΑΤΡΑ-ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
«Είναι μια επιλογή να απαλλαγούν από τους Δήμους και να τους μετατρέψουν σε έναν ακόμα φορολογικό μηχανισμό» υποστήριξε ο Κ. Πελετίδης μιλώντας στην «Π».
Εξέφρασε την πολιτική διαφωνία του καθώς θεωρεί τον ΕΝΦΙΑ αντιλαϊκό φόρο, και εκτίμησε ότι ο στόχος είναι να απαλλαγεί η κεντρική εξουσία από την υποχρέωσή της είσπραξής του, φορτώνοντας την στους δήμους. «Γιατί να απολογείται κάθε πρωθυπουργός και κάθε κυβέρνηση για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Θα απαντούν: Τον βάζει ο Δήμος…Πλήρωσέ τον και μη μιλάς» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πατρέων (…)

 

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ- ΚΑΡΠΗΣ
Ο Θ. Καρπής υπενθύμισε ότι η αυτοτέλεια πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί πάγιο αίτημα των Δημάρχων και έρχεται από το παρελθόν. Εκτιμά όμως ότι υπάρχουν λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι η δυνατότητα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από έναν Δήμο σαν αυτό του Ερυμάνθου

 

του Μιχάλη Βασιλάκη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ