Το πρόβλημα του Brain Drain- Η αιτία, δεν είναι μόνο οικονομική (Βίντεο)

0
42
Brain Drain, ονομάζουμε το φαινόμενο, της μαζικής φυγής των σπουδαγμένων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Τα καλύτερα μυαλά, ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας αν θέλετε, πλέον δεν μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα. Σίγουρα η οικονομική κρίση, έφερε πολλά άσχημα αποτελέσματα και ανάγκασε τους Έλληνες, να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.

Η αιτία για αυτό το γεγονός, δεν είναι μόνο οικονομική. Στην Ελλάδα, απαγορεύεται η αριστεία. Για κάποιους είναι κακό, να υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Θεωρούν λοιπόν, κακό να κάνει την διαφορά κάποιος, γιατί λένε ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους.

Διευκρίνιση

Μερικοί έχουν την εντύπωση, ότι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν, αυτόματα θεωρούν κατώτερους τους υπόλοιπους (ανθρώπους). Αυτό όμως δεν ισχύει. Το ότι δηλαδή κάποιος έχει παραπάνω δεξιότητες από τον άλλο, δεν σημαίνει ότι τον αποκλείει κοινωνικά.

Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν, να είναι δακτυλοδεικτούμενοι. Για αυτό τον λόγο, οι καλύτεροι επιλέγουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Επειδή στην Ελλάδα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν.

Από όποια πλευρά και αν πιάσουμε αυτό το θέμα, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε:

Η αριστεία δεν είναι αποδεκτή στην Ελλάδα!!

Ο συγκεκριμένος κύριος, αργότερα είπε ότι υπήρξε, κάποια παρανόηση και ότι δεν είπε ότι είναι ρετσινιά η Αριστεία.

Όπως και να έχει, είναι ξεκάθαρο ότι στην πράξη, η ελληνική κοινωνία δεν αναγνωρίζει όπως θα έπρεπε, αυτούς που ξεχωρίζουν.
Για αυτό τα καλύτερα μυαλά φεύγουν από την Ελλάδα και διαπρέπουν στο εξωτερικό!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ