1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων: Υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχουν οι ευκαιρίες

0
43
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές καθώς επίσης τα πλεονεκτήματα αλλά και τα αδύνατα σημεία του δήμου Καλαβρύτων θα αναλυθούν στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καλαβρύτωνπου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 15 του μηνός.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η προσέγγιση και παρουσίαση καίριων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή, μέσα από γόνιμο διάλογο μεταξύ αρμόδιων, ώστε να προκύψουν συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στην οικονομία, την παραγωγή και την ανάπτυξη της περιοχής.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων.
Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Canyon και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 πμ με χαιρετισμούς από τους: Γιώργο Λαζουρά (δήμαρχος), Απόστολο Κατσιφάρα (περιφερειάρχης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης), Ευστάθιο Γιαννακίδη (υφυπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης) Παύλο Σατολιά (πρόεδρος ΑΓΣ) και Θεόδωρο Λουλούδη (εκδότης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»).
Στις 11πμ θα αρχίσει η α’ ενότητα για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με συντονιστή τον Λ. Σπυρόπουλο (διευθυντής Χιονοδρομικού). Στο πλαίσιο αυτής οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής. (Πλήρες πρόγραμμα στη σελίδα 13).
Το συνέδριο δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές όλοι όσοι σχεδιάζουν, υλοποιούν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται, από τις πολιτικές που χαράσσονται στην περιοχή μας.
Η συμμετοχή και η συνεργασία τοπικών και κρατικών φορέων, παραγόντων της κοινωνικής οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, αλλά και εκπρόσωπων της Κυβέρνησης, πολιτικών και εκπρόσωπων της Αυτοδιοίκησης, εγγυούνται τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού και πολυθεματικού συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.

 

Πηγή: http://pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ