Ο Πρωθυπουργός που μαθαίνει από τα λάθη του

0
54
ΑΝΕΒΗΚΕ στο βήμα για να πει πως δεν ήρθε να μοιράσει παροχές, όπως άδικα προεξοφλούσε η αντιπολίτευση, αλλά για να ξεδιπλώσει το όραμα της νέας Ελλάδας, στη μεταμνημονιακή εποχή. Περιέγραψε το όραμα, που δεν ήταν και πολύ διαφορετικό από τα αντίστοιχα που ξεδιπλώνουν οι άλλοι αρχηγοί στο βήμα της ΔΕΘ ή στα προεκλογικά διαγγέλματά τους. Και μετά άρχισαν και οι παροχές, που ενθουσίασαν τον κόσμο.
ΑΛΛΑ όλες είχαν μια ελαφρά «υποσχετική». Καμία δεν ενεργοποιείται σήμερα Δευτέρα το πρωί. Δρομολογούνται από το νέο έτος. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ «τμηματικά». Δηλαδή μια δόση μείωσης μέσα στο 2019, πιθανότατα όταν θα έχουν γίνει οι εκλογές. Οι άλλες δόσεις θα φορτωθούν στην επόμενη κυβέρνηση, όπως και οι μειώσεις των εισφορών.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ ο Πρωθυπουργός είχε προβεί σε καθησυχαστικά μηνύματα προς τις αγορές και τους δανειστές. Τέρμα η εποχή των ελλειμμάτων και της σπατάλης. Δεν επιστρέφουμε σ’ αυτές, αλίμονο. Αλλά επιστρέφουμε σε εξαγγελίες για δημοσιονομική χαλάρωση. Εστω και αν αυτές είναι αμφίβολης ειλικρίνειας και βασιμότητας, δεν παύει να αποτελούν κλείσιμο ματιού προς την κοινωνία. Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού «μαθαίνουμε από τα λάθη μας» έχει την ίδια αξία με το «δεν το ξανακάνω», του άτακτου μαθητή προς τη δασκάλα του. Και ρίχνει ξανά νερό στον μύλο της εγχώριας πολιτικής κουλτούρας σύμφωνα με την οποία η βασική δουλειά του κράτους είναι να διανέμει και αυτά που δεν υπάρχουν, δανειζόμενο από το μέλλον.
ΔΕΝ χρειάζεται να κοπούν οι συντάξεις, είπε καταχειροκροτούμενος ο Α. Τσίπρας. Δεν τα έχει υπολογίσει σωστά το ΔΝΤ, εξήγησε. Δημοσιονομικά δεν είναι δικαιολογημένο. Μας άφησε διερωτώμενους πώς θα πείσει τους δανειστές για αναβολή του μέτρου, όταν ο ίδιος αποδεικνύεται έτοιμος για προεκλογικές παραχωρήσεις που θέτουν εν αμφιβόλω κάθε περιθώριο για επιείκεια;
ΟΛΑ αυτά βέβαια έχουν νόημα ως ενστάσεις, επιφυλάξεις, απορίες, εάν αξίζει να παίρνει κανείς τοις μετρητοίς μια πρωθυπουργική ομιλία σε μια προεκλογική συγκυρία, σε μια δημοσκοπικά πνιγηρή κατάσταση. Και μάλιστα του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, αρχηγού του συγκεκριμένου κόμματος

 

Πηγή:http://pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ