Νίκος Νικολόπουλος: Περιμένουν τη σύνταξη δύο και πλέον χρόνια!

0
176

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εκατοντάδες νοσοκομειακοί γιατροί αναμένουν για περισσότερα από δύο χρόνια την ειδοποίηση της συνταξιοδότησής τους! Το μακρύ διάστημα της αναμονής έχει προκαλέσει την οργή τους και το γεγονός δεν άφησε ασυγκίνητο τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση π 770.000 στρέμματα της εκκλησίας δόθηκαν σε ακτήμονες;Τέλος οι εκκλησιαστικές φοροαπαλλαγές.18 εκ.φόρος τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Χαρακτηριστικά, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναφέρει ότι οι γιατροί που βρίσκονται στη διαδικασία συνταξιοδότησης αναγκάζονται ύστερα από δεκάδες χρόνια σκληρής δουλειάς να ζουν για πολύ καιρό με προσωρινές συντάξεις ύψους 300 και 350 ευρώ.

Πέραν της καθυστέρησης, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει ότι με βάση τις καταγραφές υπάρχουν 6.500 ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ενώ είναι και επιτακτική η ανάγκη ανανέωσης με Επιμελητές Β’, με αύξηση των προσλήψεων και επιτάχυνση των διαδικασιών κρίσεων. Αντίστοιχες ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν, παρά τις αντίθετες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

-Πότε επιτέλους θα εκδοθεί η σύνταξη των εκατοντάδων νοσοκομειακών γιατρών, που βρίσκονται δύο χρόνια στην αναμονή;

-Πότε θα καλυφθούν οι 6.500 ελλείψεις του ΕΣΥ σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό και όλες οι υπόλοιπες νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ