ΑΧΑΪΑ: 200 περιοχές… ξαναβλέπουν τηλεόραση – ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

0
56

Ψηφίστηκε από τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου (στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κ. Σπαρτινός) και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σχετικά με την πλήρη κάλυψη στην πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Στα πλαίσια εφαρμογής της συνταγματικής επιταγής αλλά και της βασικής πεποίθησης της Κυβέρνησης για ισότητα στην ενημέρωση των πολιτών, όπως και της στήριξης της αποκέντρωσης, το σχέδιο νόμου δίνει μια άμεση και οριστική λύση των σχετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και με συνεργασία του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 3.587 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, θα έχουν την δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης. Στις περιοχές αυτές εντάσσονται περισσότερες από 200 περιοχές του Νομού Αχαΐας (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας).

Υλοποιείται έτσι άλλο ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής μετάβασης της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή.

Είναι σημαδιακό ότι το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε στις Επιτροπές την ίδια μέρα που το ΕΣΡ χορήγησε τις οριστικές τηλεοπτικές άδειες λειτουργίας πανελλαδικής εμβέλειας, που τερματίζουν δεκαετίες παράνομης λειτουργίας και ανομίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό τοπίο, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις και υπονομεύσεις της αξιωματικής και της δορυφορικής σε αυτήν αντιπολίτευσης, των καναλαρχών και οικονομικών κέντρων εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ