Η ταχύτητα σκότωσε κόσμο τον Αύγουστο

0
83

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε χθες ανησυχητικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, από τα οποία προκύπτει ότι ο Αύγουστος ήταν μακράν, ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, εδώ και χρόνια, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

> Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περυσινού μήνα και αποκαλύπτει ότι στην Δυτική Ελλάδα σημειώθηκαν φέτος τον Αύγουστο 68 τροχαία ατυχήματα έναντι 58 που είχαν συμβεί τον Αύγουστο του έτους 2017.

> Το πιο ανησυχητικό είναι ότι φέτος, τα θανατηφόρα ατυχήματα διπλασιάστηκαν σε 12 έναντι 6 τον Αύγουστο του έτους 2017.

> Ακόμα, σημειώθηκαν 8 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 4 τον Αύγουστο του έτους 2017 και 48 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 48 τον Αύγουστο του έτους 2017.

> Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 93 παθόντες έναντι 81 τον Αύγουστο του έτους 2017. Φυσικά, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, που οφείλεται ο διπλασιασμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, την στιγμή που η Δυτική Ελλάδα απέκτησε δύο νέους οδικούς άξονες, με τις πιο ασφαλείς προδιαγραφές;

Η κυριότερη αίτια όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα με μεγάλη διαφορά, κάτι που έχει επισημάνει με πρωτοσέλιδα η «Π», ενώ ακολουθούν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κ.ά. Είναι ενδεικτικό ότι τον Αύγουστο βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.243 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι 2066 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα. Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 250 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.243 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ