Πάτρα:Μαίνονται οι αντιδράσεις στα Δεμένικα για το αποτεφρωτήριο νεκρών

0
38

«Για μια ακόμη φορά αγνοήθηκαν οι κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δεμενίκων “Οι Άγιοι Πάντες» με αφορμή την κατασκευή αποτεφρωτηρίου, εντός του κοινωφελούς χώρου του ΒΙΟΠΑ Δήμου Πατρέων.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο Δήμος Πατρέων αποφασίζει την κατασκευή ΚΑΝ στην περιοχή μας χωρίς εμάς, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του νοτίου διαμερίσματος για πολλοστή φορά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Θεωρούμε μέγα ολίσθημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής το ότι συνεχίζει στην κατασκευή του παρολες τις αντιδράσεις γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το νότιο διαμέρισμα και κατ’ επέκταση τους τοπικούς συλλόγους.
Φτάνει πια η μετατροπή της περιοχής μας και των κατοίκων σε πολίτες τρίτης κατηγορίας που θα υφίστανται κάθε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Προσπαθούν να φτιάξουν το νέο Αουσβιτς.
Ας κοιτάξουν και λίγο ψηλά τον Θεό και να αναρωτηθούν αν φτάνουν εκεί που απλώνουν τα χέρια τους». Λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα σε αυτή την πόλη οπότε ας πετάξουμε λίγα λεφτά να φτιάξουμε ένα αποτεφρωτήριο το οποίο είναι άχρηστο σε μια χώρα με  90% ορθόδοξους χριστιανούς…εκτός και έχετε κατά νου να φέρεται όλους τους μουσουλμάνους μέσα στην χώρα…αλλά να μου πεις εδώ στην Αθήνα γκρεμίζουν ορθόδοξη εκκλησία γιατί εμποδίζει το τζαμί που θέλουν να φτιάξουν και θα σας σταματούσε αυτό…ισοπεδώσει των πάντων πλέον…το μόνο που σας νοιάζει είναι να διαλυθεί η Ελλάδα και να παύσει να υπάρχει η ορθοδοξία… Δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις παρότι είχαν γίνει προτάσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αντώνη Γκόλφη και τους υπολοίπους συλλόγους, κάτι που δείχνει πως αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Το θέμα κατασκευής του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ) συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, όπου εγκρίθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ύψους 15.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, το Κέντρο Αποτέφρωσης αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2019 και μάλιστα, θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει πανελλαδικά.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ