Κόντρα στην πίστη η άρση του αφορισμού στον Βερύκιο!

0
35

Λάβρος, με τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Χαλκίδα Χρυσόστομο, Ν. Σμύρνης Συμεών, Κερκύρας Νεκτάριο, Γλυφάδας Παύλο, Θήρας Επιφάνιο, Δράμας Παύλο, Σισανίου Παύλο, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά Ιωάννη, Χίου Μάρκο και Πρεβέζης Χρυσόστομο, εμφανίστηκε χθες με επιστολή του ο ιεράρχης Αμβρόσιος, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να αποδεχθεί τη μετάνοια του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος προκάλεσε σάλο όταν ανάρτησε στο twitter παραποιημένη την εικόνα της Παναγίας, με αρουραίους στα πρόσωπα!

Αν και οι Συνοδικοί διαπίστωσαν «μέγιστο λάθος και σφάλμα», ο κ.κ. Αμβρόσιος δηλώνει βαθιά πικραμένος, χαρακτηρίζοντας την πράξη τους «απολύτως εσφαλμένη και βλαπτική, που αλλοιώνει το περιεχόμενον της πίστεως».

Κατηγορεί του μητροπολίτες ότι «για έναν υβριστή, αρκέστηκαν σε μία δήλωση μετάνοιας, καταργώντας τη συγχώρεση αμαρτιών αποκλειστικά διά της εξομολόγησης και ακυρώνοντας το ιερό μυστήριο». Ενοχλημένος δηλώνει ο γηραιός ποιμενάρχης και για το γεγονός ότι αγνόησαν το αφορισμό που απήγγειλε στον δημοσιογράφο, παρότι αυτή η ποινή δεν εξαλείφεται ούτε με εξομολόγηση ούτε με Συνοδική απόφαση, παρά μόνο ο ίδιος έχει το δικαίωμα αυτό.

Μετά τον «ηθικό του σκανδαλισμό» – όπως λέει – ο κ.κ. Αμβρόσιος θα αναμένει την απόκριση των μητροπολιτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ