Ιάσων Φωτήλας: «Το μέλλον ανήκει στα #παιδιά μας»

0
71

Παρέμβασή μου στην εφημερίδα “#ΚΟΣΜΟΣ” #ΝέαΔημοκρατία

Μία καινούργια χρονιά θα ξεκινήσει για εσάς που επιτύχατε στις πανελλαδικές εξετάσεις και ταυτόχρονα μία καινούργια δημιουργική περίοδος της ζωής σας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία. Με τις γνώσεις και την εμπειρία που θα αποκτήσετε μακάρι να μπορέσετε να κάνετε καλύτερο τον τόπο μας. Ακόμα και όσοι-όσες δεν τα καταφέρατε αυτή τη φορά στις εξετάσεις ή δεν πετύχατε εκεί που ήταν η πρώτη σας επιλογή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατήσετε. Και να ξαναπροσπαθήσετε μπορείτε και πολλές εναλλακτικές υπάρχουν, αν γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε. Η επιτυχία άλλωστε στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης δεν προϋποθέτει αναγκαστικά την εισαγωγή σε ένα πανεπιστήμιο μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων και την απόκτηση πτυχίου.
Μία επαγγελματική σχολή, η συνεχής επιμόρφωση με σεμινάρια – πολλά εκ των οποίων είναι επιδοτούμενα – ακόμα και ένα καλό κολλέγιο, αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, ανοίγουν πόρτες για το μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση να μείνετε και να παλέψετε για τα όνειρά σας. Καταφέρατε να ολοκληρώσετε τις σχολικές σπουδές σας κάτω από αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης. Όντως, η παρούσα κυβέρνηση κάνει συνεχόμενα πειράματα ειδικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο (χθες παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου άλλο ένα σχέδιο που όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα, αντιθέτως τα διογκώνει!).
Σε λίγους μήνες όμως θα είναι παρελθόν, οπότε δεν θα εφαρμοστούν οι πειραματισμοί και μία νέα κυβέρνηση θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει συνολικά την εκπαίδευση. Η ομαλότητα θα επανέλθει στη χώρα και θα μπορέσετε να τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα ώστε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Προχωρήστε λοιπόν και μην το βάζετε κάτω!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ