«Θεραπεύουν» μεν, αλλά με «ασπιρίνες»!

0
76

Μέτρα προστασίας από τα πρωτοβρόχια και αργότερα από τις χειμερινές αναμενόμενες έντονες βροχοπτώσεις, λαμβάνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με την αντιδημαρχία τεχνικού τομέα, να επιχειρεί με κάθε μέσο που διαθέτει αλλά και ίδιους οικονομικούς πόρους, ώστε να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Σε εφαρμογή βρίσκεται σχέδιο επισκευής και συντήρησης του κακοτράχαλου αγροτικού οδικού δικτύου, με εργασίες δημοτικής αυτεπιστασίας, αφού οι ζημιές είναι πολλές και μεγάλες, τόσο από τις νεροποντές της περσινής χειμερινής περιόδου όσο και εν μέσω της καλοκαιρινής. Με κονδύλι περί τις 100.000 ευρώ, το οποίο προήλθε από τροποποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού, γίνεται καθαρισμός και επίστρωση δρόμων όπως και επούλωση ασφάλτινων με επικίνδυνες λακκούβες. Οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται σε Ωλενία, Μόβρη, Δύμη και Λαρίσο.

«Το αγροτικό δίκτυο είναι τεράστιο, οπότε θα συνεχίσουμε τα έργα, μέχρι να εξαντληθούν τα χρήματα και μέχρι βέβαια να μας το επιτρέψει ο καιρός» λέει στην «Π» ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.

Παρεμβάσεις γίνονται και σε ποτάμια της περιοχής, με καθαρισμό λόγω σημαντικής επιβάρυνσης από φερτά υλικά. Εν αναμονή μελέτης της Περιφέρειας (εντός φθινοπώρου) αλλά με άγνωστο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, εκτελούνται εκκενώσεις χειμάρρων, ώστε ότι είναι δυνατόν να φύγει και έτσι να μην φράξουν δίοδοι των νερών και κινδυνέψουν καλλιέργειες ή και κατοικημένες περιοχές με πλημμύρες, από υπερχειλίσεις.

Παράλληλα ο δήμος αιτείται από το υπουργείο εσωτερικών συμπληρωματικής χρηματοδότησης, καθότι για τα καμένα δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα, ώστε να δημοπρατηθούν έργα σε γεφύρια κ.ά. Σημειώνεται ότι από το Δασαρχείο Πατρών δεν έχουν ακόμα μπει κορμοδέματα προστασίας σε πυρόπληκτα σημεία (από τον Σεπτέμβριο 2017), με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη καταιγίδα, μακράς διάρκειας, να υπάρξουν προβλήματα. Ο Πείρος ποταμός και αυτός δεν έχει καθαριστεί ολόκληρος, το ίδιο και η «Μαλιαγκού» που απαιτεί μάλιστα αξεχωριστή χρηματοδότηση. «Εχουν γίνει εργασίες, αλλά η Περιφέρεια θα πρέπει να σπεύσει» λέει με νόημα ο Θ. Ραυτακόπουλος κι ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, που έχει πλήρη αντίληψη για τα τρωτά σημεία της περιόδου που ξεκινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ