«Φεύγουν» οι τσάντες και τα ξενόγλωσσα

0
55

Από τη ∆ευτέρα παρατηρείται µία κινητικότητα στην αγορά της Πάτρας και συγκεκριµένα στα βιβλιοπωλεία – χαρτοπωλεία, η οποία θα κορυφωθεί όταν θα ανοίξουν τα σχολεία και θα δοθούν οι λίστες µε τα σχολικά είδη στους µαθητές.

Ωστόσο, η αγορά, έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται αυτές τις ηµέρες για την προµήθεια της σχολικής τσάντας. Κίνηση υπάρχει και στα βιβλιοπωλεία για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων, καθώς τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, έχουν ήδη ανοίξει και λειτουργούν. Εκπρόσωποι του κλάδου των βιβλιοχαρτοπωλείων της Πάτρας, αναφέρουν στην «Π» ότι αυτές τις ηµέρες το ενδιαφέρον των µαθητών και των γονέων επικεντρώνεται στην αγορά της σχολικής τσάντας. Είναι το πρώτο είδος, µαζί µε το ξενόγλωσσο βιβλίο, που ξεκίνησαν να πωλούνται αυτές τις ηµέρες.

Ωστόσο, οι καταναλωτές ρίχνουν και τις πρώτες διερευνητικές µατιές στα άλλα σχολικά είδη, για να δουν πού βρίσκονται φέτος οι τιµές και να προετοιµάζονται για τα επικείµενα έξοδα. Επαγγελµατίες του κλάδου ανέφεραν στην «Π» ότι φέτος έγιναν δύο ανατιµήσεις στα παράγωγα του χαρτιού που επηρέασαν τις βιοµηχανίες που φτιάχνουν τετράδια και γραφική ύλη. Οι ανατιµήσεις πέρασαν στις τιµές χονδρικής αυτών των προϊοντων, όµως τα βιβλιοχαρτοπωλεία τις απορρόφησαν στο µέτρο του δυνατού.

Ακόµα, τα τοπικά βιβλιοχαρτοπωλεία τονίζουν την σηµασία της επιλογής µιας καλής και ποιοτικής σχολικής τσάντας από την τοπική επιχείρηση. Το ίδιο σηµαντική είναι και η προµήθεια ποιοτικών τετραδίων. Για παράδειγµα, ένα τετράδιο πρέπει να διατηρήσει τη µορφή και τη λειτουργία του, µέχρι το τέλος της χρήσης του, αν όχι όλης της σχολικής χρονιάς και όχι να διαλύεται ή να βγαίνει το µελάνι στην πίσω σελίδα. Πρόκειται για καταναλωτικά «πρέπει» που πολλές φορές «θυσιάζονται» µπροστά στο κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ