Η επιτυχία ψηλώνει τον Ερύμανθο

0
58

Ξεκίνησε χθες και εγκαινιάζεται απόψε η 17η Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσας που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για τον Δήμο Ερυμάνθου με αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η αυξημένη συμμετοχή εκθετών προκαλεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον δήμαρχο, Θάνο Καρπή, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την επέκταση και τον εξωραϊσμό του χώρου που φιλοξενεί την Έκθεση.

Ο Θ. Καρπής δήλωσε στην «Π» ότι η δημοτική αρχή άφησε πίσω της κρούσματα στασιμότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν, και προχώρησε με συγκεκριμένες κινήσεις στην αναβάθμιση της Έκθεσης. Το πρώτο βήμα, όπως μας είπε, ήταν η μεταφορά της Έκθεσης από τον χώρο που γινόταν, στο λιθόστρωτο του παραδοσιακού οικισμού της Χαλανδρίτσας. «Ήταν προϋπόθεση για εμάς για να μεταφερθεί η Έκθεση εκεί.

Ο χώρος που μεταφέρθηκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του θεσμού και κάθε χρόνο η πορεία της Έκθεσης είναι ανοδική. Η συμμετοχή εκθετών είναι αυξημένη και μπορώ να σας πω ότι φέτος δεν υπάρχει περιθώριο για να δεχθούμε κι άλλους εκθέτες…» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ερυμάνθου. Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή έχει συντάξει μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα του παραδοσιακού οικισμού, στην ενορία του Αγίου Αθανασίου (η εκκλησία είναι κτισμένη το 1.100 μ.Χ.). Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και εγκρίθηκε. «Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης και θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέχρι το τέλος του έτους.

Ο στόχος είναι να έχει εγκατασταθεί ανάδοχος στις αρχές του 2019. Αν πάνε όλα καλά θα έχουμε έτοιμο τον χώρο του χρόνου, ώστε να επεκτείνουμε την Αγροτική Εκθεση» εκτίμησε ο Θ. Καρπής ώστε να ανταποκριθούν οι διοργανωτές στο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από την πλευρά των εκθετών. Για το συγκεκριμένο έργο ο Θ. Καρπής έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία δεν έμεινε στο τυπικό που όριζε ότι θα χρηματοδοτούνται οι αστικές αναπλάσεις μόνο στις έδρες των νομών και τους πολύ μεγάλους Δήμους, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μικρότερους να προχωρήσουν σε αστικές αναπλάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ