Δώστε μια στέγη στον δάσκαλό σας

0
73

Τις τοπικές κοινωνίες να ανοίξουν την πόρτα τους στους εκπαιδευτικούς και να τους υποδεχτούν παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια για να υπηρετήσουν ανεμπόδιστα στα σχολεία που διορίστηκαν, καλεί μέσω της «Π» ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο ίδιος αλλά και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επισήμως χθες, «έχουμε στους δρόμους 19. 480 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Όλοι αυτοί μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς όσοι έχουν διοριστεί σε νησιωτικές και ειδικότερα στην περιφέρειά μας σε απομακρυσμένες περιοχές ορεινές περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας είναι δύσκολο να βρουν κατοικία, πού θα σιτίζονται κ.λπ. Γι’ αυτό και καλώ τις τοπικές κοινωνίες να μην μείνουν αδιάφορες» δήλωσε στην «Π» ο κ. Γιαννόπουλος τονίζοντας ότι αναγνωρίζει πλήρως τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι χιλιάδες αναπληρωτές. «Από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε και από τα γραφεία μας δίνονται πληροφορίες για το πού μπορούν να μείνουν, τις μετακινήσεις κ.ά. Είναι ζητήματα επιβίωσης τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε» Και φέτος δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικού. Μάλιστα με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

«Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε χθες και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και βιβλία θα είναι στη θέση τους. Ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους κανονικά. Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του υπουργείου Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των περιφερειακών διευθυντών, των διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν». Παρά τις χιλιάδες προσλήψεις, στα σχολεία παραμένουν χιλιάδες κενά. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει και δεύτερη φάση προσλήψεων.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Γιαννόπουλος «θα έχουμε πλήρες διδακτικό πρόγραμμα σχεδόν στο 100% των σχολικών μονάδων μας». Όπως ο ίδιος μας ανέφερε, ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου υπάρχουν αρκετά κενά ειδικοτήτων. «Για παράδειγμα στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε ζητήσει 27 φιλολόγους και μας ήρθαν 17. Τους άλλους δέκα τους αναμένουμε με τη δεύτερη φάση των προσλήψεων. Ανάλογες ελλείψεις έχουμε και σε άλλες ειδικότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ