Φουντώνει ο «πόλεμος» φιλολόγων σε Γαβρόγλου για τα Λατινικά- Μαζεύουν υπογραφές

0
65

Η κατάργηση των Λατινικών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κύκλο των φιλολόγων εντός και εκτός Ελλάδος. Με ένα κείμενο διαμαρτυρίας και σχεδόν 5.000 υπογραφές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην μεταρρύθμιση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, έχοντας συγκεντρώσει 4.839 υπογραφές, οι φιλόλογοι διαμαρτύρονται έτσι στον υπουργό Παιδείας για την πρόταση του να αντικαταστήσει τα Λατινικά με την Κοινωνιολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις από το 2020 και μετά.

Πέρα από τις υπογραφές και το αιχμηρό κείμενο διαμαρτυρίας, ακόμη 500 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από εκπαιδευτικούς φιλολόγους της χώρας.

«Θα ήθελα να μας πει ο Κώστας Γαβρόγλου ποιο είναι τελικά το ουσιαστικότερο επιχείρημά του για τη διαγραφή των Λατινικών», λέει ο καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Παπαγγελής.

Και καταλήγει: «Όσοι νοιάζονται πραγματικά για Παιδεία και κατανοούν τι τελικά και πραγματικά ελλοχεύει στο βάθος της παιδαγωγικής σκέψης του υπουργού, μπορούν τώρα να αρχίσουν να πανικοβάλλονται».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ