Η Ελλάδα ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο, για τη μεγαλύτερη αυστριακή αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων

0
65

Η Ελλάδα ήταν φέτος ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο για τη μεγαλύτερη αλυσίδα γραφείων τουρισμού στην Αυστρία, «Φερκερσμπιρό» (Verkehrsbuero Group), όπως τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση του απολογισμού του ομίλου για το 2018, η πρόεδρος του Χέλγκα Φρόιντ.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κύκλος εργασιών του Verkehrsbuero σε σχέση με την Ελλάδα, παρουσίασε φέτος μία αύξηση κατά 19% σε σχέση με το 2017, ενώ, όπως επισήμανε, πέρα από τα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Ρόδος και Κως) ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση για μικρότερους και λιγότερο γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Από την πρώτη πέρυσι, στη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα, βρέθηκε φέτος η Ισπανία, μάλιστα με μία μείωση εκεί του κύκλου εργασιών του Verkehrsbuero της τάξης του 9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ γενικότερα η Ισπανία εμφανίζει φέτος μείωση κατά 6% των κρατήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το 2017.

Όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά η Χέλγκα Φρόιντ, «έπειτα από δύο χρόνια, η Ισπανία και η Κροατία χάνουν σε σημασία και οι Αυστριακοί επιστρέφουν στους παλιούς αγαπημένους προορισμούς τους» (ΣΣ δηλαδή στην Ελλάδα).

Το γεγονός πως «η Ελλάδα παραμένει και φέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις έως τώρα κρατήσεις να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι», τονίζονταν ήδη από τις αρχές της χρονιάς σε δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

«Το 2018 θα είναι η χρονιά-ρεκόρ για διακοπές – Η Ελλάδα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, με αύξηση ακόμη έως και 45% στις κρατήσεις» σημείωνε, για παράδειγμα, στον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος «Θέμα της ημέρας», η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Oesterreich, αναφέροντας πως η Ελλάδα παραμένει και για φέτος «ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός για τους Αυστριακούς, με την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη και την Τουρκία στην τρίτη θέση.

 

Πηγή:https://analitis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ