Απίστευτο και όμως ελληνικό….Εισφορά που είχε καταργηθεί το 1992, εισπράττεται κανονικά μέχρι σήμερα!

0
88

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Τσακαλώτος- θέλει, δεν θέλει- θα πει που πάνε τα λεφτά της εισφοράς!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Εισφορά που είχε καταργηθεί, εισπράττεται κανονικά μέχρι σήμερα, αλλά ουδείς γνωρίζει (ενημερώνει) πως αξιοποιούνται τα λεφτά!

Το γεγονός έχει εξοργίσει τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος με το γνωστό πείσμα του «στριμώχνει» με ερώτησή του τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τον οποίο απαιτεί να είναι ξεκάθαρος και κατατοπιστικός στην απάντησή του για την τύχη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

Θυμίζουμε ότι συγκεκριμένη εισφορά που αναφερόμαστε, θεσμοθετήθηκε πριν 43 χρόνια (νόμος 128/75), επιβάλλοντας μια ποσοστιαία επιβάρυνση στα πάσης φύσεως επιτόκια καταναλωτικών, επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων.

Σκοπός ήταν να πριμοδοτηθεί ο δανεισμός των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι εξαγωγές της χώρας.

Με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η εισφορά αυτή φαίνεται να καταργείται το 1992, αλλά μέχρι σήμερα οι τράπεζες την εισπράττουν κανονικά!

Μάλιστα, το 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα, άλλαξε με νόμο τη χρήση της εισφοράς αυτής και πλέον τα έσοδα της εισφοράς των δανειοληπτών εικάζεται ότι χρησιμοποιούνται για άσκηση κοινωνικής πολιτικής, καθώς χρησιμοποιούνται για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, τους πυρόπληκτους, του πλημμυροπαθείς κλπ.

Προ εβδομάδων, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής «έκρυψε» το διαθέσιμο ποσό και δεν ήταν καθόλου διαφωτιστικός για το ακριβές ποσό και τους σκοπούς που προορίζεται, σαν να επρόκειτο για προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό! Επ’ αυτού, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

«Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη ατυχέστατη εμφάνιση του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή, ο οποίος, σε μια πρωτοφανή απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αρνήθηκε να απαντήσει ακόμα και στην απλή ερώτηση πόσο είναι το υπόλοιπο ενός λογαριασμού της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα ο υπουργός καλείται όχι μόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις που τίθενται, αλλά θα πρέπει να προσκομίσει και τα αποδεικτικά στοιχεία».

Τα ερωτήματα, που έχει θέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι τα ακόλουθα:

1ον Ποια ήσαν τα έσοδα από την εισφορά την περίοδο 1991 – 2015 και πως ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα;

2ον Τι αφορούν οι αριθμοί της πρόχειρης συνημμένης λίστας που είχατε καταθέσει και αν στη στήλη «εισφορές» πρόκειται για εισφορές που θα καταβληθούν ή έχουν καταβληθεί;

3ον Επίσης, κ. υπουργέ καλείσθε να απαντήσετε, αν η στήλη «πληρωμές» καταγράφει τις εισφορές που καταβλήθηκαν ή άλλου είδους πληρωμές και σε τι αφορούν αυτές οι πληρωμές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ