Νικολόπουλος:Εδώ και έναν χρόνο έλεγα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το «θεάρεστο» έργο της ΜΚΟ ERCI στα νησιά του Αιγαίου.

0
221

Έναν και πλέον χρόνο πριν, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε «μυρισθεί» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το «θεάρεστο» έργο της ΜΚΟ ERCI στα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου 2017 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και ζητούσε να πληροφορηθεί το «είδος» των υπηρεσιών που πρόσφερε η ERCI σε πρόσφυγες και μετανάστες και ακόμη, αν η εν λόγω ΜΚΟ χρηματοδοτείτο από την ΕΕ και το Ελληνικό Κράτος.

Ο πρώην Υπουργός είχε απαντήσει ότι η εν λόγω ΜΚΟ ουδέποτε είχε επιχορηγηθεί, γεγονός που αυτονοήτως «πονήρεψε» τον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι τον παραξενεύει η δράση μιας ΜΚΟ, που έχει ξαμολήσει δεκάδες μέλη της στα νησιά του Αιγαίου, χωρίς ουδείς να γνωρίζει τον τρόπο που καλυπτόταν το λειτουργικό της κόστος. Ήταν αδύνατο δεκάδες μέλη της ΜΚΟ να μην έχουν έξοδα διαμονής, σίτισης και για τις καθημερινές προσωπικές τους ανάγκες. Ουδείς τότε ξετύλιξε το κουβάρι των εύλογων αποριών του ανεξάρτητου βουλευτή.

Ένα χρόνο αργότερα έσκασε η βόμβα καθώς όπως είναι γνωστό συνελήφθησαν 30 μέλη της ERCI να πρωτοστατούν στην παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, έναντι 2000 ευρώ το κεφάλι!

Ο δικαιωμένος Αχαιός βουλευτής επανέρχεται σήμερα με νέα ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έξι συναρμόδιους Υπουργούς (Εξωτερικών, Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Δικαιοσύνης).

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση επισημαίνει:

Μία ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων από την Ε.Ε. ή την Ελληνική Κυβέρνηση (με βάση όσα έχει πει ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας) και απασχολεί δεκάδες μέλη στο Αιγαίο, θα έπρεπε να έχει κινήσει προ πολλού τις υποψίες των αρμοδίων αρχών για τον πραγματικό ρόλο της.

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του υπογραμμίζει:

Τα 30 και πλέον μέλη -εκ των οποίων 6 Έλληνες- της συγκεκριμένης ΜΚΟ  έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε η ΜΚΟ έφερε παράνομα στην Ελλάδα πάνω από 70.000 αλλοδαπούς από το 2015 και μετά, υπό τις «ευλογίες» πάντα του κυβερνητικού καθεστώτος.

Η ERCI δρούσε ως κράτος εν κράτει στη Λέσβο και, όπως αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της συμμετείχαν σε κλειστές -κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια των παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος βάσιμα ισχυρίζεται ότι:

Υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ ισλαμικών συμφερόντων που εξακολουθούν να φέρουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης, η περίπτωση όμως της ERCI συνιστά μια περίπτωση εγκληματικής  οργάνωσης καλά οργανωμένης, ίσως της καλύτερα οργανωμένης μέχρι τώρα.

Η μεγάλη ζημιά βέβαια για τον τόπο, εκτός της προφανούς, δηλαδή της αυξήσεως της εγκληματικότητας και της καταβαθρώσεως του επιπέδου ζωής των περιοχών στις οποίες «προσωρινά» εγκαθίστανται οι αλλοδαποί, είναι δημογραφική, αλλά και η θρησκευτική αλλοίωση, με εκατομμύρια αλλοδαπών να έχουν συρρεύσει στη χώρα από τις αρχές του 2000 και χωρίς αυτό το φαινόμενο να παρουσιάζει την παραμικρή τάση  αποκλιμάκωσης.

Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής προς τον Πρωθυπουργό και τους 6 συναρμόδιους Υπουργούς είναι τα ακόλουθα:

  1. Εγράφη ότι ο Τζόρτζ Σόρος έχει σχέση με την ERCI και «επενδύει» στη δράση της στο Αιγαίο, από την οποία η Αστυνομία διαπίστωσε ότι μέλη της αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αληθεύει;
  2. Η Τράπεζα της Ελλάδος ποια στοιχεία έχει για την διακίνηση κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ERCI και των μελών της που συνελήφθησαν;
  3. Υπάρχει άλλη ΜΚΟ, της οποίας ο ιδιοκτήτης να είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας ενόπλων μισθοφόρων;
  4. Σε ποια Ελληνικά νησιά δραστηριοποιείται η ERCI; Ποιες άλλες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου;
  5. Ποιες από τις ΜΚΟ που δρουν στο Αιγαίο χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Κράτος και ποιες όχι;
  6. Έχετε ενημερωμένο κατάλογο των ενεργών ΜΚΟ; Ελέγχεται εάν πράγματι είναι ΜΚΟ ή δρουν υπό τον μανδύα αυτό;
  7. Ποια μέλη της ERCI έχουν άδεια οπλοφορίας (εάν έχουν) και γιατί;
  8. Οι Εισαγγελείς κ. Ελένη Τουλουπάκη και κ. Άννα Ζαίρη που καταπολεμούν την διαφθορά και το μαύρο χρήμα αντίστοιχα και ο κ. Γ. Πιτσιλής των δημοσίων εσόδων, ποιες δράσεις έχουν αναπτύξει, προκειμένου να τεκμηριώσουν τα αλλεπάλληλα οικονομικά εγκλήματα στα νησιά του Αιγαίου, γύρω από τη «σκοτεινή» παρουσία αρκετών ΜΚΟ εκεί;
  9. Τίθεται ζήτημα απέλασης των εμπλεκομένων μελών της ERCI στη διακίνηση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα;

 

 

Σχετική δήλωση On camera: Σταγόνα στο… Αιγαίο οι 5 συλλήψεις της ΜΚΟ

του δουλεμπορίου ψυχών στο Αιγαίο   https://youtu.be/lMieNkK9DrU

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ