Σπίρτζης: Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε με τον Αλέξη από εκεί που το άφησε ο Ανδρέας

0
77

Διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ μέσω του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί ο Χρήστος Σπίρτζης και για την επέτειο της ίδρυσης της προοδευτικής παράταξης δημοσίευσε σχετικό άρθρο.

Έγραψε ο Χρήστος Σπίρτζης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

Για εμάς, για τον ελληνικό λαό, για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας η 3η του Σεπτέμβρη είναι η πολιτική διακήρυξη που εξέφρασε στη Μεταπολίτευση τον ριζοσπαστικό προοδευτικό κόσμο, τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης του «1-1-4» του Πολυτεχνείου και της Αλλαγής. Εξέφρασε την Αριστερά που η πλειοψηφία του λαού δεν την ήθελε στη γωνία μίζερη, διαμαρτυρόμενη και ηττημένη.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ της 3ης του Σεπτέμβρη που αφορά στην εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί και σήμερα το ιστορικό αιτούμενο. Το ΠΑΣΟΚ το σοσιαλιστικό κίνημα του προοδευτικού κόσμου αλλοτριώθηκε, αλλοιώθηκε, μεταλλάχθηκε και στο τέλος παρέδωσε μέρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη επιχειρήθηκε να ξεθωριάσει, να απαξιωθεί και να μετεξελιχθεί σε μια επετειακή μόνο ημερομηνία που δεν σηματοδοτεί τίποτα για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ στην απαξίωση της 3ης του Σεπτέμβρη υπέστειλαν τη σημαία του ήλιου, το όνομα και κυρίως το περιεχόμενο. Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με το κατεστημένο και τις ακροδεξιές εκδοχές του. Ταυτόχρονα, επιχειρούν να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί πολιτικοί κληρονόμοι της, με άλλα ονόματα, άλλη πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση, ξεκομμένοι από την κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο.

ΣΗΜΕΡΑ μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, ήρθε η ώρα όχι απλώς να επανακτήσουμε για τον ελληνικό λαό όσα χάθηκαν αλλά και να βαθύνουμε την κοινωνική πολιτική, το κράτος δικαίου, να υλοποιήσουμε την οικοδόμηση παραγωγικών δομών και τους μηχανισμούς αναδιανομής πλούτου και, τελικά, να πετύχουμε το βάθεμα της δημοκρατίας μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ με τον Αλέξη να προχωρήσουμε από εκεί που το άφησε ο Ανδρέας. Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα και την Ευρώπη με προοδευτικές συγκλίσεις, συνεργασία και όραμα. Ηρθε η ώρα να παλέψουμε»

και απαριθμεί τους στόχους που πρέπει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ