Δυτική Ελλάδα: Συντονίζονται τα Επιμελητήρια

0
62
Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση του περιφερειακού επιμελητηριακού συμβούλιου Δυτικής Ελλάδας στη Ναύπακτο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του.
Στη συνεδρίαση του συμβούλιου παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφαρας, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπακτίας & Δωρίδας και μέλος του περιφερειακού επιμελητηριακού συμβουλίου Αποστόλης Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας Ταξιάρχης Σούζας.
Ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ανταποδοτικά τέλη, το κόστος της Γέφυρας, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη Φορολογική Πολιτική καθώς επίσης και στις δράσεις της Περιφέρειας μέσω των προγραμμάτων.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ναυπάκτου αναφέρθηκε σε θέματα του Δήμου Ναυπακτίας & Δωρίδας σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ με τη σειρά του πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας Ταξιάρχης Σούζας επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού.
Ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣ κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος κάθε περιοχής, στη χρηματοδότηση επιχειρηματικής κοινωνίας, στην τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας, στη συνεργασία του ΠΕΣ με την Περιφέρεια, στη λειτουργία του τρένου στο λιμάνι της Πάτρας, στην παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ και στον κορεσμό του Δικτύου καθώς και στο φυσικό αέριο και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάνονται επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ο κ. Τσιχριτζής, αντιπρόεδρος του ΠΕΣ, ζήτησε παράταση καταληκτικής ημερομηνίας για το πρόγραμμα της εξωστρέφειας αίτημα που φάνηκε να γίνεται αποδεκτό.
Τον λόγο πήρε ο κ. Λάμπρου ο οποίος ανέφερε ότι ως θεσμικό όργανο το Δυτικής Ελλάδας ΠΕΣ Δυτικής Ελλάδος πρέπει να είναι περισσότερο λειτουργικό με τη δημιουργία επιτροπών κατά τομείς.
Ο κ. Κρίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα της ενέργειας στην Δυτ. Ελλάδα που θα αποτελέσει και το κύριο θέμα της προσεχούς συνεδρίασης του ΠΕΣ η ο οποία έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί στο Αίγιο.
Πηγή: http://pelop.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ