Αρνήθηκε να χορέψει και αποχώρησε από το Φεστιβάλ Budva στο Μαυροβούνιο ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων!

0
66

Όπως και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης

Ψηλά τη σημαία όχι μόνο του πολιτισμού, αλλά και του εθνικού μας φρονήματος, κράτησε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, όταν αρνήθηκε να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπου συμμετείχε με λαβαρο- σημαία του ψευδοκράτους, ομάδα τουρκοκυπρίων, δηλώνοντας ότι εκπροσωπούν το «κράτος της βόρειας Κύπρου».
Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα προχθές στην πόλη Μπούντβα (Budva) του Μαυροβουνίου, όπου διοργανώθηκε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ.
To συγκεκριμένο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα μεταξύ 25 και 29 Αυγούστου στην πόλη Μπούντβα (Budva) του Μαυροβουνίου και προσελκύει μουσικά και χορευτικά σχήματα από όλον τον κόσμο καθώς και πλήθος τουριστών.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, η οποία συμμετείχε στην 30μελή αποστολή, οι διοργανωτές του φεστιβάλ προσκάλεσαν και ένα χορευτικό συγκρότημα από το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, μη λαμβάνοντας υπόψη το μη νόμιμο της κρατικής οντότητας του και τις αντιδράσεις των δυο ελληνικών συλλόγων που συμμετείχαν.
Η αντίδραση των συλλόγων που εκπροσωπούσαν τη χώρα μας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης ήταν άμεση. Πρότειναν στους διοργανωτές να δεχτούν την ξένη αποστολή χωρίς το διακριτικό «σύμβολο».

Όμως, η απάντηση των διοργανωτών δεν ικανοποίησε την ελληνική πλευρά οπότε με ομόφωνη απόφαση των μελών και των δυο φορέων, οι σύλλογοι δεν έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ,. Παράλληλα ενημέρωσαν και την ελληνική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο για το συμβάν.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας μας, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι εκτός από αρωγοί πολιτισμού κρατούν και την σημαία των εθνικών μας θέσεων ψηλά
Έτσι, οι δυο ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι έστησαν το δικό τους… φεστιβάλ χορεύοντας από κοινού χορούς από τη Θεσσαλία και τη Θράκη.
Πιο συγκεκριμένα, αποχώρησαν από τον χώρο του φεστιβάλ, κινήθηκαν χορεύοντας στους κεντρικούς δρόμους κρατώντας τα λάβαρα τους και τις σημαίες τους και κατέληξαν στην παλιά πόλη της Budva.

morf sofades1

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ