Οι Σκοπιανοί λένε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σχόλιο

0
61

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Κερδίζει έδαφος η συμφωνία στο εσωτερικό της χώρας.

Υψηλά ποσοστά στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ, καταγράφονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε και γνωστοποιήθηκε χθες σε όλα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Στην έρευνα του Center for Survey Research του International Republican Institute, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Το ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς θεσμούς αιτιολογούν την επιλογή τους.

Σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κατά δήλωσε πως προτίθεται να ταχθεί το 22%. Συνολικά υπέρ της συμμετοχής της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε., χωρίς σύνδεση με το όνομα, τάσσεται το 83% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, ενώ το ίδιο ποσοστό υπέρ του ΝΑΤΟ ανέρχεται στο 77%. Και στις δύο περιπτώσεις, η υποστήριξη έχει ανεβεί σημαντικά από πέρυσι.

Σχόλιο: Μα χαζοί είναι να πουν όχι; Τα έχουν πάρει ΟΛΑ από τους προδότες που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση – και το μόνο που «χάλαγε» έως τώρα τους πλέον ακραίους (του VMRO) ήταν ουσιαστικά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Στην πράξη όμως ήδη εμπεδώνεται ότι το όνομα που κυριαρχεί παντού είναι σκέτο «Μακεδονία» (ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι και θα μείνει απολύτως κενό και νεκρό γράμμα), οπότε – αν ληφθεί φυσικά υπ’ όψιν και το πώς διατυπώνεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος – είναι απολύτως βέβαιο ότι το ΝΑΙ στην προδοτική κι ελεεινή (για μας) συμφωνία των Πρεσπών θα υπερισχύσει πανηγυρικά.
Θα βγει τώρα άραγε ο ανεκδιήγητος καμμένος (με μικρό – και πολύ του είναι) και οι κατά τόπους λούστροι του να μας διαβεβαιώσουν και πάλι ότι η συμφωνία δεν θα φτάσει καν στην ημετέρα Βουλή, επειδή θα την καταψηφίσουν οι…Σκοπιανοί; Θα μας ξαναδιαβεβαιώσουν ότι θα…παραιτηθούν (για 68η φορά); Ή τι άλλο γελοίο θα επινοήσουν άραγε στην προσπάθειά τους να πείσουν τους θλιβερούς εαυτούς τους (και απειροελάχιστους κρετίνους ακόμη) για τον…πατριωτισμό τους; Αναμένουμε κάθιδροι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ