Άραξος: “Πέταξε” τον Αύγουστο το αεροδρόμιο

0
67
Φτάνοντας στο τέλος του Αυγούστου, τα στοιχεία για την αεροπορική κίνηση που συγκεντρώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, παραμένουν θετικά, για το αεροδρόμιο Αράξου.
Από τα στοιχεία του 7μήνου, προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της περιοχής, παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία 20%, η οποία μεταφράζεται σε χιλιάδες τουρίστες.
Έτσι, μετά από ένα πολύ καλό Ιούνιο, συνεχίστηκε και τον Ιούλιο το σερί ανόδου, της τουριστικής κίνησης, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, με 20.902 αφίξεις και 20.077 αναχωρήσεις εξωτερικού.
Φέτος, από την αρχή του χρόνου έως 31 Ιουλίου, οι επιβάτες από 75.753 το 2017, ανήλθαν σε 90.710 το 2018, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η θερινή περίοδος.
Φυσικά, όλη αυτή η τουριστική κίνηση, αποτελεί τονωτική ένεση για τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, και γενικά της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, η οποία βλέπει την θέση της να αναβαθμίζεται στον ελληνικό τουριστικό χάρτη.
Βέβαια, ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών, κατευθύνεται στις μεγάλες μονάδες της Ηλείας, όμως και οι ξενοδόχοι της Αχαΐας, εκτιμούν ότι φέτος θα μετρήσουν μια αύξηση της τάξης του 4%, στο τέλος της σεζόν.
Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες προέρχονται από χώρες με τις οποίες υπάρχει αεροπορική σύνδεση, όπως Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Τσεχία, Ρωσία, Πολωνία, Λευκορωσία, Λιθουανία κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ξεκίνησε κι επίσημα τη λειτουργία του το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκεται στο Σταθμό Υποδοχής του Αεροδρομίου Αράξου, σε χώρο που παραχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

 

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ