Σπίτια υπάρχουν για κάθε τσέπη

0
75

Στην Πάτρα καταφθάνουν καθημερινά από την περασμένη Τρίτη, οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με τους γονείς τους και επιδίδονται αμέσως στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης και την προμήθεια οικιακού εξοπλισμού.

Η Πάτρα ως φοιτητούπολη, διαθέτει επάρκεια διαμερισμάτων για όλα τα βαλάντια, καθώς την προηγούμενη δεκαετία ανεγέρθησαν πολλά συγκροτήματα που προορίζονταν για σπουδαστές. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, το φοιτητικό σπίτι στην Πάτρα σε επίπεδο ενοικίων, δεν έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και μέσα στην κρίση, τα ενοίκια στα καλά σπίτια διατήρησαν ένα επίπεδο, ειδικά στις ακριβές περιοχές, ενώ κάθε χρόνο η κτηματαγορά της πόλης, προσπαθεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ενοικιαστών.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ

Προσφορά που υπερκαλύπτει τη μεγάλη ζήτηση διαπιστώνεται στην ενοικίαση φοιτητική στέγης στην Πάτρα. Ο κτηματομεσίτης Στάθης Χονδρομάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ, επισήμανε ότι στην Πάτρα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο την ζήτηση στέγης από τους νέους φοιτητές αλλά και τις επιλογές της κάθε οικογένειας.

Οι τιμές κυμαίνονται για νέες κατασκευές και αφορούν γκαρσονιέρες ή studios από 250 έως 300 ευρώ το μηναίο μίσθωμα, ενώ εάν πρόκειται για κατασκευές άνω των 25 ετών οι τιμές διαμορφώνονται από 150 έως 220 ευρώ στις περιοχές του κέντρου στην πόλης έως και την περιοχή της Αγυιάς. Αντίστοιχα για διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των ΑΤΕΙ οι τιμές για καινούργιες κατασκευές κυμαίνονται μεταξύ 200 έως 250 ευρώ, ενώ για παλαιότερες από 100 έως 180 ευρώ το μήνα.

Σε ό,τι αφορά σε δυάρια οι τιμές ποικίλουν. Στο κέντρο και στις περιοχές ποιο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη από 280 έως 400 ευρώ για καινούργιες κατασκευές και 220 έως 300 για παλαιότερες. Αντίστοιχα στην περιοχή κοντά στα ΑΤΕΙ οι τιμές διαμορφώνονται για νέες κατασκευές από 220 έως 300 ευρώ και για παλαιότερες από 180 έως 250 ευρώ τον μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ