Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ!

0
67

«Δεν υπάρχει καμία μεταναστευτική κρίση σε εξέλιξη!» Τη δήλωση έκανε στην La Repubblica ο -επίτροπος για την μετανάστευση- Δημήτρης Αβραμόπουλος γεννώντας πλήθος ερωτημάτων…

Η ειρωνεία είναι ότι την ώρα που κυκλοφορούσε η εν λόγω δήλωση, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας βρισκόταν σε εξέλιξη μια μικρή απεικόνιση αυτής της κρίσης. Μετανάστες από τη Μαλακάσα δεν αρκεί που έκαναν κατάληψη επί ώρες στο οδόστρωμα, εξαπέλυσαν και επίθεση με ξύλα σε οδηγούς οι οποίοι πέραν της ταλαιπωρίας έζησαν αίφνης απίστευτες σκηνές τρόμου!

Ο κ. Αβραμόπουλος θα μπορούσε να έχει το …άλλοθι ότι οι δηλώσεις του είχαν προηγηθεί ενός τέτοιου, πρωτοφανούς από κάθε άποψη, περιστατικού στη χώρα μας. Ωστόσο ακόμη και αυτό δεν αποτελεί παρά μια ψηφίδα της κρίσης η οποία έχει λάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Ούτε βεβαίως του προσφέρει κανένα άλλοθι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια περνάει τον περισσότερο χρόνο στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα.
Επισκεπτόμενος την πατρίδα του έχει σίγουρα τη δυνατότητα να κάνει μια βόλτα (ασφαλώς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ο ίδιος) στην περιοχή του Φιλοπάππου όπου πριν από λίγες μόλις ημέρες ένα Ελληνόπουλο έχασε τη ζωή του από συμμορία Πακιστανών και Ιρακινών. Μια περιήγηση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (πολύ περισσότερο τις βραδυνές) είναι αρκετή για να καταλάβει εάν υπάρχει πρόβλημα ή όχι…

Ανέκαθεν ο κ. Αβραμόπουλος φημιζόταν για το αισθητήριό του. Αυτό του επέτρεψε άλλωστε τις προηγούμενες δεκαετίες να διαμορφώσει ένα δημοφιλές προφίλ και να εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα του δημοσίου βίου, καταλαμβάνοντας έως και το σημερινό του θώκο.
Δηλώσεις σαν αυτή όμως φανερώνουν ότι δυστυχώς έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα. Κι αν δεν έχει αποκοπεί, έχει επηρεαστεί από μια σχολή σκέψης που βρίσκεται μακριά από τις διεργασίες και ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η κρίση είναι υπαρκτή και βαθιά. Το μεταναστευτικό, για όποιον δεν στρουθοκαμηλίζει ή δεν έχει άλλες σκοπιμότητες, αποτελεί πλέον το «υπ’ αριθμόν ένα» πρόβλημα στην Ευρώπη.
Αν μάλιστα οι ταγοί της δεν το δουν κατάματα και δεν αποφασίσουν να την οχυρώσουν και να την προστατεύσουν, αντιθέτως προς ό,τι λέει ο κ. Αβραμόπουλος στην ιταλική εφημερίδα θα είναι σα να την «πυροβολούν» όχι απλώς στα πόδια αλλά στην καρδιά…

www.dimokratianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ