Σκάνδαλο: Ακόμη και στον ΟΗΕ χρησιμοποιούν τουρκικά τοπωνύμια για τα κατεχόμενα της Κύπρου

0
48
Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι ακόμη και υπηρεσίες του ΟΗΕ χρησιμοποιούν σε επίσημα έγγραφά τους τα παράνομα τουρκικά τοπωνύμια.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή, παραδέχεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η χρήση των παράνομων τουρκικών τοπωνυμίων από το UNDP (United Nations Development Program) που είναι το παγκόσμιο δίκτυο ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με τον Διοικητή του UNDP να συγκαταλέγεται στους υψηλόβαθμους του ΟΗΕ.

Το θέμα εγέρθηκε ενώπιον της Βουλής από τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος, ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, με επιστολή του μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, ο κ. Περδίκης πληροφόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για το έγγραφο του UNDP το οποίο αναφέρεται στη συντήρηση ενός ανεμόμυλου στο κατεχόμενο χωριό Λιμνιά της Αμμοχώστου, στο οποίο χρησιμοποιείται το παράνομο τουρκικό τοπωνύμιο «Mormenekşe».

Ο Γιώργος Περδίκης κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να πληροφορήσει γραπτώς τη Βουλή εάν γνωρίζει για το εν λόγω έγγραφο του UNDP και κατά πόσο αποτελεί συνήθη πρακτική του UNDP να χρησιμοποιεί σε επίσημα έγγραφα του τόσο τα νόμιμα τοπωνύμια των περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και τα παράνομα τοπωνύμια του ψευδοκράτους.

(philenews)

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ