«Ο Γολγοθάς των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας δεν έχει τελειωμό»

0
60

«Ο Γολγοθάς των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό», αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας.
Όπως σημειώνει, παραμένουν σε απόγνωση δεκάδες παραγωγοί μετά από αρκετές δικαστικές διαμάχες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε διαεπαγγελματική «ομάδες καπνοπαραγωγών» και τις τράπεζες εξαιτίας της απληρωσιάς της καπνικής Μιχαηλίδη.
Σχεδόν δυο χρόνια δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα καπνά ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της άξιας τους βρίσκεται δεσμευμένο στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων περιμένοντας και την τελευταία απόφαση των δικαστηρίων για να αποδοθούν τα χρήματα στους καπνοπαραγωγούς.
Ήδη ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 11% των χρημάτων, αυτών έχει αποδεσμευτεί και έχει αποδοθεί στις ομάδες των καπνοπαραγωγών σε ολόκληρη την χώρα και έχουν γίνει οι ανάλογες πιστώσεις ακόμα και της ομάδας καπνοπαραγωγών Ματαράγκας η οποία έχει αποδώσει τα χρήματα στους παραγωγούς.
Οι μόνοι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί είναι της ομάδας Μεσολογγίου με έδρα τον αγροτικό συνεταιρισμό Ένωση Μεσολογγίου.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας υποστηρίζει πως «για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα να πάρουν έστω και αυτό το μικρό ποσοστό των χρημάτων που τους αναλογούν παρ όλα αυτά δεν γίνεται ούτε αυτό. Εντελώς άδικα και με αρκετή δόση εμπαιγμού παρακρατούνται από την ομάδα καπνοπαραγωγών Μεσολογγίου με φτηνές δικαιολογίες του τύπου δεν έχει βρεθεί ακόμα η «φόρμουλα» για να δοθούν τα χρήματα.
Στον Αγώνα πραγματικά επιβίωσης που δίνουν οι καπνοπαραγωγοί εξαιτίας των χαμηλών τιμών ,της μεγάλης φορολογίας, των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, το μεγάλο κόστος παραγωγής, ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα είναι πραγματική ανάσα».
Καταγγέλλει «την απαράδεκτη αυτή στάση σε βάρος των απλήρωτων καπνοπαραγωγών» και καλεί την ομάδα Μεσολογγίου «άμεσα να αποδώσει τα χρήματα» ειδάλλως τονίζει πως θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ