Σκηνές χάους στην Ύδρα: Χωρίς ρεύμα και νερό για δεύτερο 24ωρο

0
64

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί – Σε απόγνωση κάτοικοι και επισκέπτες – Αργοσβήνουν και τα κινητά – Εκνευρισμός και τσακωμοί στο λιμάνι για ένα εισιτήριο – Τεράστια οικονομική ζημιά για τους επαγγελματίες

Απογοητευμένοι τουρίστες που ψάχνουν κάθε τρόπο να φύγουν από το νησί, απελπισμένοι μόνιμοι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα προσωπικής υγιεινής και επιχειρηματίες σε απόγνωση, αφού έχουν υποστεί ζημιά χιλιάδων ευρώ, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στο νησί της Ύδρας, μετά τη διακοπή ρεύματος από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Ένα πρόβλημα στον υποσταθμό του Κρανιδίου προκάλεσε ολικό μπλακ άουτ στο νησί ενώ, εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης, έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού.

Οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί καθώς πλέον αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγιεινής. Οι ανάγκες τους καλύπτονται μόνο με εμφιαλωμένα νερά και με νερό που κουβαλάνε από τη θάλασσα.

Στο λιμάνι επικρατεί ένταση και δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί, αφού εκατοντάδες επισκέπτες ψάχνουν τρόπο να φύγουν από το νησί. Τα εισιτήρια όμως για τα προγραμματισμένα δρομολόγια δε επαρκούν.

Οι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση καθώς εκτιμάται ότι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, με πολλά προϊόντα που απαιτούν ψυγείο ή κατάψυξη να είναι πλέον για πέταμα.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επιδιόρθωση της βλάβης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια μεταφοράς στο νησί γεννητριών.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αίτημα της περιφέρειας κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» και τη Δευτέρα (27/08) έγινε δεκτό.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το πρωί της Δευτέρας το Δήμο Ύδρας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.

Στο νησί φτάνουν και δύο υδροφόρες των Ενόπλων Δυνάμεων για να συνδράμουν στην τραγική κατάσταση.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσπάθεια για αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ