Αρχική Οικονομία Η Αχαΐα και η Πάτρα στη λίστα των περιοχών με την υψηλότερη...

Η Αχαΐα και η Πάτρα στη λίστα των περιοχών με την υψηλότερη φορολογική παραβατικότητα

0
71

Eνα ποσοστό που ξεπερνά το 50% δεν κόβει αποδείξεις…

Μπορεί η ΑΑΔΕ να έχει προχωρήσει σε πανελλαδική καμπάνια που απευθύνεται στους ξένους τουρίστες, αλλά και στους Έλληνες καταναλωτές, με τίτλο το “Apodixi please”, καλώντας τους να ζητούν απόδειξη από τα καταστήματα και τα μαγαζιά, όμως κρίνοντας από τα όσα βλέπουμε γύρω μας, δεν έχει και τόσο θετικά αποτελέσματα. 

Η πλειοψηφία των μαγαζιών και των επαγγελματιών της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής δεν κόβει αποδείξεις, για την ακρίβεια έχει σταματήσει τη… συνήθεια αυτή.

Βλέπετε, ξέρουν ότι όσα please και να τους πουν οι τουρίστες, όσο ευγενικοί και να είναι με το θέμα της απόδειξης, η φορολογία είναι υψηλή και αυτή θα πρέπει να την πληρώσουν, τη στιγμή που ο τζίρος τους παραμένει μειωμένος και μικρός.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν έτσι να γλιτώσουν όσα χρήματα μπορούν και να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες, μπροστά στη φορολογική λαίλαπα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που το παρακάνουν και είναι προκλητικοί, μη κρατώντας τα προσχήματα ούτε για τα μάτια του κόσμου. 

Το γεγονός είναι ότι οι προληπτικοί έλεγχοι που έχουν γίνει στην τοπική αγορά από τα συνεργεία των ΔΟΥ της Πάτρας ξεπερνούν τους 1.500 και από αυτούς βρέθηκε ένα ποσοστό καταστημάτων, που έχει να κάνει με όλα τα είδη (εστίαση, εμπόριο, γραφεία κτλ), που ξεπερνά το 50% το οποίο δεν κόβει αποδείξεις.

Ποσοστό που καθιστά την Αχαΐα σε μία από τις περιοχές με την υψηλότερη φορολογική παραβατικότητα σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό δείχνει πολλά…

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ