Τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Πεκίνου στο Δήμο Πατρέων

0
52

Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη επίσκεψη στην Πάτρα, της αντιπροσωπείας του Δήμου Πεκίνου που ήταν προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από τον Δήμο Πατρέων.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία συνοδεύε το χορευτικό σχήμα Gaowa Dance Enseble, ενώ οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με τη ΔΕΥΑΠ και τη Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».

Τη Δευτέρα το βράδυ, το κατάμεστο από θεατές θέατρο της Κρήνης, «πλημμύρισε» από παραδοσιακούς χορούς, από το κινεζικό χορευτικό σχήμα, τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων, το χορευτικό της Κρήνης, καθώς και αυτό της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίσματος του χορευτικού σχήματος από το μακρινό Πεκίνο, αλλά και των άλλων χορευτικών, τοπικών σχημάτων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος. Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα», Παναγιώτης Φραντζής, έδωσε τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον πολιτισμό στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και στον υπεύθυνο του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Χρήστο Γιαννόπουλο.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία χτες, ξεναγήθηκε στο χώρο του Καρναβαλικού Συνεργείου του Δήμου και αμέσως μετά μετέβη στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν ο Δήμαρχος Πατρέων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημησιάνος.

Τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας εντυπωσιάστηκαν από τα όσα είδαν και άκουσαν στο Καρναβαλικό Συνεργείο, ενώ μετά την ξενάγηση έγινε ανταλλαγή δώρων.

Χτες το κινεζικό χορευτικό, τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων και της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα», εμφανίστηκαν για μια ακόμα χορευτική πανδαισία παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου (παλιό λιμάνι).

kineziki antiprosopia 2  kineziki antiprosopia 3 kineziki antiprosopia 1

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ