Αρχική Περιφέρεια Αγρίνιο: Κανείς δεν ξέχασε την 14χρονη Μαργαρίτα Σαπλαούρα

Αγρίνιο: Κανείς δεν ξέχασε την 14χρονη Μαργαρίτα Σαπλαούρα

0
64

Διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ στο όνομα της στις 9 και 10 Σεπτέμβρη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πρώτο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» το οποίο διοργανώνει ο ΑΟ Αγρινίου, την Κυριακή 9 και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Αγρινίου.

Το τουρνουά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, διοργανώνεται με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρατον περασμένο Μάιο, μετά από γενναία μάχη. Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος, ενώ οι συμμαθητές της και ο αθλητικός κόσμος της περιοχής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με κάθε τρόπο.

Η Διοίκηση του ΑΟ Αγρινίου, Περικλής Γερμανός και Ντίνος Τσιαμάκηςπροχώρησαν ένα βήμα πιο κάτω, έχοντας την Μαργαρίτα στην καρδιά τους αποφάσισαν να διοργανώσουν το πρώτο τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στη μνήμη της, το οποίο θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», η οποία στήριξε μέχρι τέλους την Μαργαρίτα.

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Αγρινίου Περικλής Γερμανός επισημαίνει: «Η Μαργαρίτα ήταν ένα χαρισματικό παιδί που ήταν κοντά στην ομάδα και την αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε όλοι οι φορείς της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, καθώς έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν στο σύλλογο «Φλόγα» που είναι για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Ο σύλλογος στήριξε την 14χρονη Μαργαρίτα μέχρι τέλους. Θέλουμε να δείξουμε ότι η ζωή είναι πάνω απ’ όλα και όλα τα υπόλοιπα έπονται. Απευθύνουμε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει το τουρνουά που θα γίνει στο ΔΑΚ Αγρινίου. Μέσα από την συμμετοχή στο τουρνουά και η ίδια η διοργάνωση αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον κ. Γερμανό η ιδέα του τουρνουά γεννήθηκε όταν χάσαμε την Μαργαρίτα, από τον ίδιο και τον Ντίνο Τσιαμάκη. “Επιθυμία μας είναι το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός με το όνομα της κοπέλας και γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες του Αγρινίου και όλης της περιοχής καθώς και στους φορείς”. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ