Μετράμε ανάποδα και το γιορτάζουμε

0
121

Υπό το φως της πανσελήνου και με τη φωνή του Βασιλικού, η πόλη μπαίνει στην αντίστροφη μέτρηση για τους Παράκτιους.

Μετράμε ανάποδα και το γιορτάζουμε

Η πόλη και η Πολιτεία γιορτάζουν τον έναν χρόνο πριν την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων μεθαύριο Σάββατο στον κήπο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σάββατο 25 Αυγούστου ώρα 8 μ.μ., λοιπόν.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν την Τελετή Έναρξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019» η Οργανωτική Επιτροπή το γιορτάζει με μια ανοικτή εκδήλωση στον κήπο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Παραμονή της πανσελήνου, κάτω από το φως του φεγγαριού, οι επισκέπτες θα έχουν κατ’ αρχάς την ευκαιρία να περιηγηθούν στους υπέροχους χώρους του Μουσείου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό ειδικά για την περίσταση.

Υπό κεντρικό σύνθημα «One Year to go» μία εβδομάδα δράσεων σηματοδοτεί τον ένα χρόνο πριν την έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, street events σε Πάτρα, Αίγιο και Κάτω Αχαΐα, ενώ θα κορυφωθεί το Σάββατο το βράδυ στον κήπο του Μουσείου.

Ο χώρος θα έχει «στολιστεί» με σημαίες στα χρώματα των Αγώνων, ενώ σε ειδικά stands θα διατίθενται έντυπες φόρμες του προγράμματος εθελοντισμού  προκειμένου να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις. Εκεί θα δώσουν το «παρών» και οι πρώτοι εθελοντές των Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί ειδικό βίντεο για τη διοργάνωση με την υπογραφή του πατρινού διακεκριμένου σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, καθώς και οπτικό υλικό.

Την έναρξη θα κηρύξει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ η βραδιά θα κλείσει με μια unplugged εμφάνιση από τον Vassiliko, τον πατρινό μουσικό που αποτελεί εμβληματική μορφή της αγγλόφωνης ελληνική μουσικής σκηνής. Μάλιστα, ο Vassilikos θα έρθει στην Πάτρα ειδικά για την εκδήλωση από το Λονδίνο όπου μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια, για μια σόλο εμφάνιση με την κιθάρα του.

Ήδη από το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου σε ειδικό street event με μεγάλες σημαίες και promo stands εθελοντές που θα φορούν μπλουζάκια με το μήνυμα «One year to go» θα παρουσιάζουν στους διερχόμενους μέσω tablets τους Μεσογειακούς Αγώνες, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και θα δέχονται αιτήσεις εθελοντών.

Χρυσός Χορηγός των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Χορηγοί Εκδηλώσεων είναι: Coffee Island, Λουξ, Μπακαλάρος, Παναχαϊκή, Προμηθέας. Συνδιοργανωτές Εκδηλώσεων  είναι: Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019», Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, ΠΕΑΚ Πάτρας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ