Το κατηγορώ των κατοίκων των Αραχωβιτίκων Πάτρας για την εγκατάλειψη τους

0
154

Επί της ουσίας κριτική στο Δήμο της Πάτρας, για σημαντικά άλυτα προβλήματα

Όσοι λοιπόν διαμένουν στα Αραχωβίτικα ελάχιστα έχουν συναντήσει το Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Ούτε στο σπίτι, ούτε στις γειτονιές, ούτε στους δρόμους εμφανίζεται. Τα προβλήματα όμως της περιοχής είναι τεράστια. Πάμε λοιπόν να δούμε ορισμένα από αυτά. Έτσι για να αλλάξουμε βρε παιδί μου την πολιτική ατζέντα της αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών, με πραγματικά προβλήματα ποιότητας ζωής των δημοτών!

Οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων παραθέτουν λοιπόν τα κάτωθι αιτήματα τα οποία αγνοεί παντελώς η Δημοτική Αρχή:

 1. Κατασκευή βιολογικού λυμάτων
 2. Eπισκευή στον κατεστραμμένο παραλιακό δρόμο
 3. Συνέχιση πεζοδρομίου στην Π.Ε.Ο. από οδό Καζαντζάκη προς ΑΓ. Βασίλειο
 4. Αντικατάσταση σάπιες σκάρες φρεατίων Παραλιακής Ελευθερίας
 5. Οδός Μοναστηρίου: Η οδός βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, είναι χωμάτινη και σε άθλια κατάσταση. Ζητάμε την επίστρωσή της καθώς και το δρομάκι που ενώνει την εν λόγω οδό με την άνω Μοναστηρίου βορειο-ανατολικά και περιμετρικά των αρχαίων, να κατασκευαστεί πεζόδρομος (με πλάκες ζεόλιθου).
 6. Ακρωτήριο Δρέπανο Αραχωβιτίκων: Έχει χαρακτηριστεί σε ένα από τα καλύτερα σημεία της περιοχής της Αχαΐας όπου μια ομάδα νέων παιδιών, μετά από μεγάλες προσπάθειες, κατάφερε να αναδείξει τη φυσική ομορφιά και τις δυνατότητες αυτού του χώρου και να προκαλέσει πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον κάνοντας ετήσιο θεσμό – φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ αετοσανίδας (kitesurf) και ιστιοσανίδας (windsurf) με μεγάλη προσέλευση αθλητών και φίλων των εν λόγω αθλημάτων. Όμως η έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης στο σημείο δυσκολεύει πολύ το πέρασμα, με κίνδυνο ατυχήματος και αποκλεισμού από κακοκαιρία, αφού γίνεται πάνω στον αιγιαλό δίπλα στο κύμα. Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης διάνοιξης δρόμου για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
 7. Πλατεία πολυχώρος υπό κατασκευή: Ένα σημαντικό έργο πολλαπλής χρήσης είναι σταματημένο. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του έργου σε συνεννόηση – συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς του χωριού.
 8. Απαιτούμε άμεσα νερό καθαρό για πόσιμο – ύδρευση: Διεκδικούμε το δικαίωμα στη χρήση του νερού από τις πηγές δίπλα στα ορεινά χωριά Σελλών-Πιτίτσας και την σύνδεσή μας στην παροχή της δεξαμενής στο χωριό Πλατάνι, γιατί όπως σας είναι γνωστό το υπάρχον νερό που πίνουμε από τις γεωτρήσεις είναι επιβαρυμένο με άλατα κ.ά.
 9. Ανέλκυση ναυαγίου
 10. Βιολογικές τουαλέτες ανδρών γυναικών έναντι Μαρίνας
 11. Άμεση κατασκευή της «αποψιλωμένης» από την Δημοτική Αρχή παιδικής χαράς: Χωρίς τα παιδιά τα Αραχωβίτικα είναι «νεκρό τοπίο».
 12. Και μιας και ανοίξαμε αυτά τα θέματα, τι γίνεται με το δημοτικό κατάστημα των ιαματικών λουτρών: Δύο χρόνια το πάτε και το φέρνετε δημοπρατώντας το και αποτέλεσμα μηδέν. Παραμένει κλειστό ! Και να σκεφτεί κανείς ότι το νερό της ιαματικής πηγής είναι εκεί και περιμένει – δεν ξέρω ακόμη για πόσο – μέχρι να αξιοποιηθεί με κατάλληλες ενέργειες και μέσα από προγράμματα, να γίνει μία επωφελής επιχείρηση για τους πολίτες και την οικονομία της περιοχής γενικότερα.

Κι όμως την ίδια ώρα όσο τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, δεσπόζει η αντιπαράθεση Πελετίδη-Νικολόπουλου για την βίλα του πρώτου στα Αραχωβίτικα, τις καταγγελίες του βουλευτή και η απειλή μηνύσεων από την πλευρά του Δημάρχου…..

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη:

«Στο χορό της βρώμικης συκοφαντικής δυσφήμισης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, «μπήκε» και ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.

Ανακάλυψε όψιμα ότι το συγκεκριμένο σπίτι συνολικού πλάτους 15 μέτρων όσο και το οικόπεδό του, που είχε κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια, εμποδίζει την πρόσβαση στην θάλασσα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και στον κ. Νικολόπουλο και σε όσους συμμετέχουν στην βρώμικη εκστρατεία ότι ο πατραϊκός λαός γνωρίζει, έχει πείρα και κρίση.

Γνωρίζει ποιος ψηφίζει τους νόμους, ποιος στηρίζει τις πολιτικές που παραδίδουν τις παραλίες και τις ακτές στους επιχειρηματίες. Ποιοι εμποδίζουν τις λαϊκές οικογένειες να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα. Ποιοι τους στερούν το δικαίωμα στις διακοπές και στην ξεκούραση.

Γνωρίζει επίσης ποιος αγωνίζεται με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα. Ποιος ανάπλασε και παρέδωσε στο λαό την παραλία στην πλαζ του ΕΟΤ. Ποιος διαμόρφωσε στον ίδιο χώρο Παιδικές Κατασκηνώσεις για να απολαμβάνουν δωρεάν τα πατρινόπουλα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ποιος διαμορφώνει πάρκα δεκάδων στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Ποιος αγωνίζεται να έχει ο λαός ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές και στις παραλίες.

Όσο για τους συντάκτες που συνειδητά γράφουν ψεύδη θα κληθούν σύντομα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις.»

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ