Νίκος Νικολόπουλος: «Τι να πω και με ποια λόγια να σχολιάσω τις δηλώσεις Απ. Κατσιφάρα για την μικρή Περιμετρική Οκτώ χρόνια θητεία Κατσιφάρα για έναν δρόμο…»

0
109

Σε δήλωσή του, με αφορμή δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας περί επικείμενης παράδοσης της μικρής περιμετρικής της Πάτρας σε έναν περίπου μήνα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Ένας Περιφερειάρχης, γνήσιο τέκνο της «μεγάλης του ΠΑΣΟΚ σχολής», σπεύδει να προαναγγείλει την παράδοση της μικρής περιμετρικής της Πάτρας μέσα στον Σεπτέμβριο και φυσικά, να καρπωθεί μόνος του, όλη τη «δόξα».

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις αμέτρητες φορές που εξαγγέλθηκε η παράδοση του συγκεκριμένου έργου από διορισμένους και αιρετούς νομάρχες και περιφερειάρχες.

Ας παραβλέψουμε – που δεν θα το κάνουμε και στη συνέχεια βέβαια –  το γεγονός πως μία βόλτα στην μικρή περιμετρική πείθει ότι το υπολειπόμενο έργο δεν απαιτεί μόνο έναν μήνα ακόμα για να ολοκληρωθεί και αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως ο Περιφερειάρχης, με στόχο μία ακόμα προσωπική φιέστα, θα θελήσει να παραδώσει βεβιασμένα ένα έργο που θα χρειάζεται πολλά ακόμα «μερεμέτια».

Και ας σταθούμε μόνο σε κάποιες ερωτήσεις, στις οποίες ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει απαντήσεις προς τους πολίτες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.

Πόσο κόστισε τελικά αυτός ο δρόμος και πόσες φορές πληρώσαμε τα ίδια και τα ίδια κομμάτια του;

Τι γίνεται με την υπόθεση της εργολαβίας που καταγγέλθηκε από την Περιφέρεια και υποτίθεται, θα οδηγείτο στη Δικαιοσύνη; Οδηγήθηκε; Και αν ναι, ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Και τέλος, γιατί έπρεπε να περάσουν σχεδόν οκτώ χρόνια θητείας Κατσιφάρα ως Περιφερειάρχη για να φτάσουμε μέχρι εδώ; Οκτώ χρόνια θητείας για έναν δρόμο, δεν είναι και λίγα…

Συνειδητοποιώ όμως επίσης πως το οξύμωρο βρίσκεται στο βολικό των απλοϊκών δικαιολογιών που σε «απαλλάσσουν» από τις ευθύνες σου.

Προσωπικά δεν συμβιβάστηκα ποτέ με αυτή τη νοοτροπία. Το τι κάνουν οι άλλοι  ασφαλώς και με απασχολεί αλλά δεν μπορεί και να με ακινητοποιεί. Σκέφτομαι μόνο εκείνα που μπορούμε να κάνουμε εμείς για την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, για να είμαστε ευτυχισμένοι στην πόλη μας στις γειτονιές που ζούμε, εργαζόμαστε, σπουδάζουμε, διασκεδάζουμε. Για αυτή την πόλη που έχει τα πάντα, όμως πολλές φορές μοιάζει να μην έχει τίποτα. Που έχει αυτή τη θάλασσα και απλώς την κοιτάζει, χωρίς να την αξιοποιεί. Που έχει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά δεν την αναδεικνύει, παρα μερικές φορές τη θυμάται. Για αυτή την πόλη που έχει τεράστιες δυνατότητες, όμως δεν τις διεκδικεί, τις βλέπει απλά να περνούν και να χάνονται. Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν και δεν περιμένω από τους άλλους να μας πουν πως θα γίνει καλύτερη η ζωή μας , γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι όλα είναι στο χέρι μας.

Στο εγγύς μέλλον, θα έχουμε να πούμε κι άλλα. Γιατί οι Πατρινοί έχουν κουραστεί πια να βλέπουν, ΣΧΕ΄ΔΟΝ ΈΤΟΙΜΑ  έργα που τελειώνουν με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, τα οποία όταν παραδίδονται είναι ήδη ξεπερασμένα… Είναι η «κατάρα» των σχεδόν έτοιμων έργων της ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ των ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΙΩΝ…

Σχεδόν έτοιμο το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Σχεδόν έτοιμο το έργο της λιμνοδεξαμενής Ντσκά στο Δήμο Ερυμάνθου…

Σχεδόν..σχεδόν..σχεδόν!»

 

 

Σχετική δήλωση on camera: Κατάρα τα σχεδόν έτοιμα έργα Κατσιφάρα! 8 χρόνια θητείας για έναν σχεδόν έτοιμο δρόμο…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ